avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii- starea de graviditate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii- starea de graviditate

Buna ziua,
Unei salariate care si-a instiintat angajatorul ca este insarcinata i se poate schimba functia in companie fara acceptul ei? Ma refer la o retrogradare ca si functie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:02, 27 August 2021
Nu. Pe perioada concediului de maternitate contractul se suspenda. Orice modificare se face prin incheierea unui act aditional cu acordul ambelor parti.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este vorba de concediu de maternitate ci de functie in timpul starii de graviditate.
Pentru schimbarea functiei este necesar a se semna un nou contract individual de munca care se poate face numai cu acordul salariatului.
Angajata nu se afla inca in concediu de maternitate. La 2 luni de cand si-a anunat angajatorul ca este insarcinata a fost anuntata ca postul pe care il ocupa in companie urmeaza sa fie desfiintat si i s-a propus o alta pozitie, inferioara celei pe care o detine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
Art. 48
Angajatorul poate modifica temporar locul şi felul muncii, fără consimţământul salariatului, şi în cazul unor situaţii de forţă majoră, cu titlu de sancţiune disciplinară sau ca măsură de protecţie a salariatului, în cazurile şi în condiţiile prevăzute de prezentul cod.
Nu este vorba nici de sanctiune disciplinara nici de protectie a angajatei pe perioada graviditatii. Angajata nu desfasoara munca in conditii care ar pune in pericol starea sa. Efectueaza munca de birou, in calitate de director de marketing. Angajatorul pare mai mult deranjat de faptul ca a ramas insarcinata.
Cum se poate apara in aceasta situatie? Stie ca nu poate fi concediata pe perioada starii de graviditate, dar se asteapta la multe sicane din partea angajatorului.

Alte discuții în legătură

Sanctionare angajata insarcinata? molly27 molly27 Buna ziua, Avem o angajata insarcinata (a adus si adeverinta medicala),doar ca nu isi mai dovedeste aptitudinile pentru postul ocupat. (este croitoreasa si nu ... (vezi toată discuția)
Continuitate la contractul de munca schimband firma si ocupatia cristian198 cristian198 buna ziua ,sunt insarcinata in 11 saptamani ,la actualul loc de munca am anuntat sarcina .M-am simtit rau si au inceput problemele .Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Sunt insarcinata si lucrez de 3 saptamani la un nou loc de munca Raulica Raulica Sunt insarcinata in 8 saptamani si lucrez la Un nou loc de munca de 3 saptamani.pana acum am lucrat la o alta firma din 1999.pot sa ma dea afara de la noul loc ... (vezi toată discuția)