Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie desfacere contract expediata dupa 6 luni
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie desfacere contract expediata dupa 6 luni

Buna ziua! In data de: 01.06.2020 m-am angajat la firma unui prieten foarte bun de familie! luna de luna ma tot amanat cu plata salariului si a refuzat sa imi plateasca indemnizatile pe durata somajului tehnic pana in data de 03.05.2021, cand am avut nevoie de asistenta medicala - doctorul de familie spunandu-mi ca nu sunt angajata sau nu mi se plateste contributia pentru CAS, din: 01.02.2021 munca mea a fost nedeclarată pana la data de: 01.05.2021! In data de: 03.05.2021 am discutat cu prietenul care detine firma, acesta confirmandu-mi acest lucru! Lucru care s-a intamplat fara stirea mea, notificare sau intelegere intre mine si acesta!

Pana in 05.08.2021 cand i-am spus unui prieten de problema mea si acesta mi-a spus sa fac plangere la ITM., am facut plangerea si ieri primesc o scrisoare din partea firmei cu decizia in duplicat (semnata, stampilata si, datata cu 01.02.2021 de firma) pentru care mi se solicita o copie in termen de 5 zile!

Este normal acest lucru?
Ultima modificare: Luni, 30 August 2021
angelamorga, utilizator
Respectivul e un om influent si, probabil ITM-ul asteapta sa trimit dispozitia respectiva firmei si o sa imi raspunda! Pentru ca eu in plangere le-am transmis si ca nu am fost informat despre incetarea contractului!
Ultima modificare: Luni, 30 August 2021
angelamorga, utilizator
Dar despre munca fara c.i.m.,nu ati mentionat in sesizare?
Am mentionat dar, azi am discutat cu un fost coleg si a spus ca au fost rugati sa declare ca nu am lucrat in perioada respectiva! ....(pentru ca este foarte grea si nu se gasesc locuri de munca)
Ultima modificare: Marți, 31 August 2021
angelamorga, utilizator
Si dvs ce ati declarat ?
Nu am fost contactata de ITM!
Ultima modificare: Marți, 31 August 2021
angelamorga, utilizator

Alte discuții în legătură

Decizie incheiere c.i.m. neprimita so2ro so2ro Buna ziua, Firma pentru care am lucrat mi-a expediat prin posta decizia incheierii CIM. Lipsind din localitate, nu am putut ridica de la oficiul postal ... (vezi toată discuția)
Refuzul angajatorului de a inregistra o plangere andreeapopescu andreeapopescu Ma confrunt cu urmatoarea problema: Deoarece am refuzat sa imi dau demisia, angajatorii mei au inceput un poces de "iti aratam noi ca te facem sa pleci ... (vezi toată discuția)
Concediere in perioada de proba carpenihil carpenihil Buna, am lucrat cu contract la o firma care din pacate m-a concediat prin notificare dupa aprox. 25 zile, pe motiv de necorespundere profesionala (art.31). ... (vezi toată discuția)