avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Bună ziua as dori sa știu cum se plătesc zilele de ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Bună ziua as dori sa știu cum se plătesc zilele de carantină ...

Bună ziua as dori sa știu cum se plătesc zilele de carantină 14 zile
Am fost confirmata cu covid 19, angajatorul mia răspuns ca am platite dor 5 zile iar restul este fără plata.
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 14:16, 7 Septembrie 2021
E inca o neclaritate.
"7. La articolul 22, după alineatul (1) se introduce un nou alineat, alineatul (1^1), cu următorul cuprins:
(1^1) Prin excepție de la prevederile alin. (1), indemnizația prevăzută la art. 18 lit. b) se suportă pentru o perioadă de 5 zile din bugetul Fondului național unic de asigurări sociale de sănătate, în cazul în care se instituie măsura carantinei la întoarcerea pe teritoriul României, pentru o persoană care s-a deplasat în interes personal într-o zonă în care la momentul deplasării exista epidemie, risc epidemiologic sau biologic, cu un agent înalt patogen, în condițiile stabilite prin normele de aplicare a prezentei ordonanțe de urgență, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr. 15/2018/1.311/2017, cu modificările și completările ulterioare."
[ link extern ]
Firma la care lucrati interpreteaza ca restul de concediu medical nu se mai plateste.

V-ati deplasat in interes personal intr-o astfel de zona ? In concediu ?
Eu am fost acasa, nu am fost plecat in vacanta, cred ca m-am infectata de la servici sau de la persoanele din transportul public.
In ultimele 6 luni nu am parasit tara.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2021
Manuela Rășină, administrator
Pai atunci reclamati angajatorul la ITM, sau anuntati-l ca o veti face.
www.avocatnet.ro/articol_545...
Dvs. sunteti in izolare si aveti dreptul la concediu medical platit 100%. Sa citeasca legea anagajatorul, nu se refera la cazul dvs. E vorba de persoanele nevaccinate (sau care nu au trecut oficial prin boala), care se duc in concediu in zona rosie si intra la intoarcere, automat, in carantina. Nu e cazul dvs.
Buna ziua
Angajatorul dvs, mai precis serviciul contabil al dansului este in eroare. Beneficiati de indemnizatie de 100% pe toata durata carantinei, fiind suportata din bugetul FNUASS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua... am și eu o întrebare... câte zile se plătește ... Pampy Pampy Bună ziua... Am și eu o întrebare... Câte zile se plătește din concediul de covid?? Pt ca eu am primit un concediu de 10 zile dar firma mi-a plătit doar ... (vezi toată discuția)
Cum se plateste concediul medical de carantina conform noul ou74/2021 ... alkas alkas Cum se plateste concediul medical de carantina conform noul OU74/2021 , 5 zile de stat si restul de zile cine le plateste ? (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul in care am un angajat care este testat pozitiv ... florin.hutanu@testergrup.ro florin.hutanu@testergrup.ro Buna ziua, In cazul in care am un angajat care este testat pozitiv Covid-19, am obligatia sa anunt DSP? Ce alte obligatii am in calitate de ... (vezi toată discuția)