avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Buna ziua. Din neatenție am provocat un accident auto ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Buna ziua. Din neatenție am provocat un accident auto doar cu ...

Buna ziua.
Din neatenție am provocat un accident auto doar cu daune materiale. După 1 luna si 1 săpt asiguratorul la care am RCA valabil nu a deschis încă dosar pt a repara mașină celui pe care l am lovit. E vb de City care acum are mari probleme financiare . La momentul încheierii poliței anul trecut nu stiam acest aspect. Acum omul pe care l am lovit m a sunat ca ma va da în judecată pe mine si nu firma City Insurance pt plata daunei. Imi spune ca va merge la un service auto din moment ce nu are un Deviz cu valoarea daunei de la City Insurance. Intrebarea mea este pot fi eu dat în judecată din moment ce aveam RCA valabil?
Cel mai recent răspuns: horhe4ab , utilizator 22:57, 1 Septembrie 2021
Buna ziua.
Într-adevăr, soluționarea dosarelor merge destul de greu la City. Am avut și eu câteva dosare la ei însă chiar dacă a durat ceva mai mult timp toate s-au soluționat favorabil.
Persoana respectiva nu are decât sa insiste la asigurator astfel încât dosarul sa se soluționeze cât se poate de repede.
Atata timp cât dumneavoastră ați avut o polița de asigurare valabilă la data accidentului, in opinia mea, nu aveti de ce sa va faceti griji.
Cu toate acestea aveti și dvs. posibilitatea sa insistenți la asigurator….ajutând astfel partea păgubita.
Bafta!
Buna ziua,

In situatia in care sunteti chemat in judecata dvs puteti intruduce fortat asiguratorul sa raspunda si sa repare prejudiciul, cerere intemeiata pe raportul contractual existent.


Mihail Croitoru a scris:

Buna ziua,

In situatia in care sunteti chemat in judecata dvs puteti intruduce fortat asiguratorul sa raspunda si sa repare prejudiciul, cerere intemeiata pe raportul contractual existent.


Domnule Croitoru mulțumesc de răspuns. As vrea sa mai întreb dacă are vreo importanta faptul că cel pe care l am lovit circula fără asigurare constatat de agenții ce au venit la accident.
Nu. Nu va schimba cu nimic situatia dvs.
Se poate ca City Insurance sa refuze decontarea reparației pe motiv că domnul pe care l am accidentat nu avea si el asigurare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, pe data de 6 octombrie am fost accidentat de un camion ... cas_ady cas_ady Buna ziua, Pe data de 6 Octombrie am fost accidentat de un camion ce avea asigurare la City Insurance, in aceeasi zi am am trimis cererea la Fondul de ... (vezi toată discuția)
Solutie legala reparare cu rca arexuta arexuta Sunt proprietara unui autoturism OPEL ASTRA K achizitionat de la ATP MOTORS Baia Mare. Mentionez ca autoturismul este nou-nout, achizitionat in urma cu 2 luni ... (vezi toată discuția)
Accident din vina altuia cu vatamare corporala, pagubitul avand rca expirat dani.gujan dani.gujan Buna, va rog sa ne ajutati sa luam o decizie in urmatoarea problema. In urma cu o saptamana baiatul meu a fost implicat intr-un accident rutier, s-a desprins ... (vezi toată discuția)