avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună seara. Știe cineva sa ma lămurească cu câte ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună seara. Știe cineva sa ma lămurească cu câte ore trebuie ...

Bună seara. Știe cineva sa ma lămurească cu câte ore trebuie sa ma angajez și dacă trebuie sa ma angajez ca manager taxi, la firma mea, dacă eu sunt doar manager, soțul este asociat unic și administrator. Mulțumesc.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2021
Maxxrall, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:12, 1 Septembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. În conformitate cu prevederile art. 1^1 lit. ae din Legea nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, cu modificările și completările ulterioare, prin termenul de manager de transport în regim de taxi și închiriere se înțelege: persoana fizică angajată a unui transportator autorizat care este persoană juridică sau asociație familială și care conduce permanent și efectiv activitățile de transport în regim de taxi și în regim de închiriere ale acestuia.

2. În vederea exercitării funcției de manager de transport în regim de taxi și în regim de închiriere în cadrul transportatorului autorizat care este persoană juridică sau asociație familială, persoana fizică trebuie să îndeplinească următoarele condiții:
a) să dețină un certificat de competență profesională a managerului de transport în regim de taxi și închiriere valabil, eliberat de către Autoritatea Rutieră Română - ARR în baza normelor aprobate prin hotărâre a Guvernului;
b) să respecte condițiile de onorabilitate prevăzute la art. 9 alin. (1) lit. d) pct. 1 din Legea 38/2003;
c) să fie absolvent de liceu, cu sau fără diplomă de bacalaureat;
d) să aibă reședința curentă în România, în sensul prevederilor art. 26 alin. (2) din Regulamentul (UE) nr. 165/2014 al Parlamentului European și al Consiliului din 4 februarie 2014 privind tahografele în transportul rutier și de modificare a Regulamentului (CE) nr. 561/2006 al Parlamentului European și al Consiliului privind armonizarea anumitor dispoziții ale legislației sociale în domeniul transporturilor rutiere, publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 60 din 28 februarie 2014.

3. In speta, angajarea poate fi cu timp partial sau cu norma intreaga.
Ultima modificare: Marți, 31 August 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va mulțumesc frumos pentru răspuns. Care ar fi minimul de ore cu care ar trebui sa ma angajez?
Și încă o întrebare as mai avea.
Am deschis firma în iunie, dar încă nu am activitate, deoarece durează cu actele și toate procedurile,trebuia sa ma angajez de când am deschis firma sau numai de când încep activitatea?
Menționez ca la primărie, am obținut autorizațiile și acolo nu au cerut contract de angajare.
Va mulțumesc.
Puteti si cu 1 ora/zi. .. angajarea o faceti numai de când începeti activitatea
Ultima modificare: Miercuri, 1 Septembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va mulțumesc frumos. Cu 2 h pe luna nu se poate?
Se poate avand in vedere ca legea nu distinge.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Manager transport taxi mary_lena8 mary_lena8 Bună ziua, am înființat o firmă de taxi și am doar o mașină.Mă interesează dacă am nevoie de manager de transport .Am citit că doar de la trei ... (vezi toată discuția)
Sediu / domiciliu pentru autorizatie taxi username88 username88 Buna ziua, In cazul in care firma are sediul in judetul Prahova dar are si punct de lucru in judetul Bucuresti, pot sa desfasor activitatea de taxi in ... (vezi toată discuția)
Tahograf digital - necesar sau nu pentru transport in cont propriu bvr bvr Buna ziua! As dori sa supun atentiei dumneavoastra urmatoarea problema: Am achizitionat in anul 2007 un microbuz Ford Transit ( initial a fost de marfa, ... (vezi toată discuția)