avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Reclamare aplicare lege / normative pensionare :
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Reclamare aplicare lege / normative pensionare :

Pentru stagiul militar, punctajul este incorect (moral)= 0 .15 .Armata a fost obligatorie, iar pe timpul armatei fiecare recrut putea obtine cel putin 0.6 puncte cu salarii minime pe economie . Pe langa faptul ca a fost pagubit de salariile pe care le-ar fi incasar daca lucra 8 ore / zi, a prestat pentru tara 24/24 cu un punctaj pe sfert!
Ultima modificare: Marți, 7 Septembrie 2021
alexstaneci, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 20:37, 8 Septembrie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la intrarea in vigoare a legii 19/2000(01/04/2001) punctajul aferent armatei este de aproximativ 0,6/an, sau luna.
Pensionarea inainte de 2000 era pe puncte ? Ceea ce spuneti dumneavoastra este o extrapolare , insa pensia se calcula pe baza ultimilor ani ( parca se alegeau 5 ani cu venituri mari - din salarii fireste) . Acum insa este 0.15 ( nu sunt sigur nici de asta) , dar nu este singurul neajuns, faptul ca nu este considerat un stagiu normal de cotizare duce la imposibilitatea folosirii stagiului pentru pensionare anticipata. Pentru a putea cere corectarea acestor scapari ale legii ce se poate face (in afara discutiilor pe forumuri). Se poate cere in instanta corectarea legilor de genul asta (prezente sau viitoare - ca asteptam noi legi pentru pensii)? Crearea unei organizatii a celor care au facut armata ( stagiu obligatoriu) ?
In ce perioada/interval ati facut armata ?
In ce perioada/interval ati facut armata ?
Armata am facut-o dupa ce m-am angajat :) . In sep '88-ian '90. Nu stiu ce relevanta are, asa cum salariul meu de atunci 2200 lei , cica era aproape minim pe economie si ca salariul mediu in Romania era in 89 era 2950 ( net ) . Cred ca aceeasi problema o au toti cei care au efectuat stagiul militar obligatoriu : ei puteau obtine venituri , libertate ( atata cat era in comunism) si confortul casei , nu al cazarmii ... De asemenea cacialmaua cu calcul salariului mediu este aceea ca el este calculat de INS pe baza unor algoritmi asemanatori cu esantioanele de votare, nu cu toate datele din sistem , oare nu iese fix cat trebuie sa iasa ? Adica daca au luat veniturile salariale dar nu au dedus sumele obtinute ca sporuri nerecunoscute de actualele legi ( spor de noapte nepermanent<6luni /an, acord global etc. ) , atunci mai bine raportau salariul obtinut de fiecare la salariul presedintelui american ( presupunand ca e mai stabil). Daca doriti sa continuam putem continua in privat , fiindca unii vor crede ca discutam in contradictoriu. Eu va sunt recunoscator ca sunteti printre primii care raspundeti , cu raspunsuri in litera legii. Nemultumirea mea si uneori tonul nepotrivit este fata de legile facute de repetenti, la care noi trebuie sa ne inchinam ( ca probabil se poate si mai rau!). Asteptarile ca reprezentantii politici vor rezolva vreo problema a cetatenilor trebuie sa fie minime, de aceea oamenii ar trebui sa ii forteze sa tina cont de spiritul legilor si sa completeze cu norme legislative in spiritul lor nu cu norme contradictorii .

Alte discuții în legătură

Calculul punctului de pensie aurelaurelaurel aurelaurelaurel buna ziua as dori sa stiu ce punctaj am dupa ce se face calculul dupa datele expuse de mine in text dupa decizia de pensionare Total stagiu de cotizare ... (vezi toată discuția)
Adeverinta t t Hristos a inviat.Ma adresez in numele tatalui meu care la sfarsitul lunii aprilie a iesit la pensie pentru limita de varsta.In anii 1973-1974 a lucrat in ... (vezi toată discuția)
Influentare stagiu militar punctaj pensie Iustin96 Iustin96 Buna seara! Cum influenteaza stagiul militar calculul punctajului de pensie? Cele 25 de puncte procentuale conform legii 19/2000 reprezinta rata contributiei ... (vezi toată discuția)