avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Bună ziua! Sunt studentă și facultatea la care ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Bună ziua! Sunt studentă și facultatea la care studiez impune ...

Bună ziua!
Sunt studentă și facultatea la care studiez impune persoanelor nevaccinate efectuarea testelor rapid antigen de două ori/săptămâna din banii proprii, pentru a locui în cămin. As dori sa știu dacă este legal și cum putem schimba decizia lor, prin lege.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: hhs , utilizator 10:28, 15 Septembrie 2021
2 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa nu ma înțelegi greșit, exista criterii pe baza cărora se aplica acele locuri. Dar criteriul medical, etnie, rasa, religie, nu e un criteriu, ci o discriminare. Altceva?

pop_m a scris:


nemernicu91 a scris:

Ps: locul in camin întra în drepturile studenților, sau s-a schimbat ceva?


Poti te rog sa imi indici un cadru legal care instituie un asemenea drept, si, in oglinda, obligativitatea uniiversitatilor de a asigura un asemenea loc pentru fiecare student (daca e un drept, trebuie ca toti sa aiba dreptul la el, altfel ar fi discriminare, nu? )



Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2021
nemernicu91, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@nemernicu91 , prin urmare , fara legatura cu acest vaccin , ci strict cu ceea ce ati afirmat - aplicarea unui criteriu medical e o discriminare - unui student cu TBC activ nu i se poate refuza intrarea in camin ? pentru ca , in cateva luni , 50% dintre locatarii acelui camin s-ar infecta ...
Ultima modificare: Vineri, 10 Septembrie 2021
CHKa, utilizator
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vorbim despre vaccin aici, nu despre tbc, hiv, și alte boli contagioase. Acolo din câte știu, se cer adeverințe medicale și asa mai departe.

Aici vorbim strict de faptul ca acelor studenți li se cere testare odată/de doua pe săptămână pe banii lor. Nu sunt pro, nu sunt anti vaccin, nu sunt nici conspirationist. Dacă dvs vi se pare corect ceea ce se întâmplă, mie și altor persoane, nu ni se pare corect.

Ok, haideți ca deviem subiect. Întrebarea domnișoarei, este cum se poate schimba decizia facultății, si de a nu scoate studenții banii din buzunar propriu.

Învățământul din România, eu știu ca este indiferent de rasa, religie, boli, etc.

Deci subiectul este prima postare. Ma retrag din conversație.
4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
nemernicu91 a scris:


Învățământul din România, eu știu ca este indiferent de rasa, religie, boli, etc.


Cazarea nu are legătură cu dreptul la studiu.
1 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ nemernicu Vorbesti ca sa te afli in treaba. Sa zica mersi studenta ca, totusi, are acces la cursuri, nevaccinata. In Italia studentii nevaccinati nu pot intra in facultati/universitati. Asa ca mai usor cu pianul pe scari!

Alte discuții în legătură

Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)
Copilul meu este student și nu poate fi cazat în cămin dacă ... DanDenis DanDenis Copilul meu este student și nu poate fi cazat în cămin dacă nu este vaccinat iar la facultate trebuie să facă testul PCR din 3 în 3 zile. Aceasta nu ... (vezi toată discuția)