avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Bună ziua! Sunt studentă și facultatea la care ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Bună ziua! Sunt studentă și facultatea la care studiez impune ...

Bună ziua!
Sunt studentă și facultatea la care studiez impune persoanelor nevaccinate efectuarea testelor rapid antigen de două ori/săptămâna din banii proprii, pentru a locui în cămin. As dori sa știu dacă este legal și cum putem schimba decizia lor, prin lege.
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: hhs , utilizator 10:28, 15 Septembrie 2021
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu puteti. E dreptul dvs sa nu va vaccinati, dar vine cu un cost, costul acelor teste. Faceti-va socoteala si vedeti daca nu e mai ieftin sa stati cu chirie la alt privat, asta pana se va cere test si la intrarea la curs..
Nu are cum sa le plateasca facultatea, cat aveti alternativa de a va vaccina.

17Andreea a scris:

Bună ziua!
Sunt studentă și facultatea la care studiez impune persoanelor nevaccinate efectuarea testelor rapid antigen de două ori/săptămâna din banii proprii, pentru a locui în cămin. As dori sa știu dacă este legal și cum putem schimba decizia lor, prin lege.
Multumesc anticipat!

Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Septembrie 2021
gi-jane2, moderator
Vă mulțumesc pentru răspuns!

gi-jane2 a scris:

nu puteti. E dreptul dvs sa nu va vaccinati, dar vine cu un cost, costul acelor teste. Faceti-va socoteala si vedeti daca nu e mai ieftin sa stati cu chirie la alt privat, asta pana se va cere test si la intrarea la curs..
Nu are cum sa le plateasca facultatea, cat aveti alternativa de a va vaccina.

17Andreea a scris:

Bună ziua!
Multumesc anticipat!

Din câte știu, noi ne raportăm la legile și regulile din România și nu din Italia. Așa că, dacă nu aveți un răspuns cu care să mă ajutați, ar fi de preferat să vă țineți replicile pentru dumneavoastră.
Mulțumesc!
Radutz a scris:

@ nemernicu Vorbesti ca sa te afli in treaba. Sa zica mersi studenta ca, totusi, are acces la cursuri, nevaccinata. In Italia studentii nevaccinati nu pot intra in facultati/universitati. Asa ca mai usor cu pianul pe scari!

4 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Tribunalul Suceava a anulat, miercuri, hotărârea Universității „Ștefan cel Mare” Suceava prin care obligă studenții să prezinte dovada de vaccinare pentru a fi cazați în cămine.
Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2021
tudorvle, utilizator
4 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Foarte bine. Nu doar bine ca a anulat-o ci bine ca in sfarsit s-a decis cineva sa paseasca pe calea instantei. Nu zic ca intotdeauna mersul in instanta este calea de preferat, dar in Romania din pacate exista o cultura de teama de a merge in judecata, se prefera sa se rabde ad infinitum si sa se inghita orice. Cateodata singura solutie este cea rostita de un judecator, dat fiind ca multi s-au obisnuit sa faca orice, stiind ca lumea se fereste de a da in judecata. Asa abuzeaza inclusiv institutiile.

Alte discuții în legătură

Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)
Copilul meu este student și nu poate fi cazat în cămin dacă ... DanDenis DanDenis Copilul meu este student și nu poate fi cazat în cămin dacă nu este vaccinat iar la facultate trebuie să facă testul PCR din 3 în 3 zile. Aceasta nu ... (vezi toată discuția)
Salutare este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? ... FZappa FZappa Salutare Este sau nu discriminare între vaccinați și nevaccinați? In Constituția României scrie: Art. 53 – Restrângerea exerciţiului unor ... (vezi toată discuția)