avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Accident din vina altuia cu vatamare corporala, ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Accident din vina altuia cu vatamare corporala, pagubitul avand RCA expirat

Buna, va rog sa ne ajutati sa luam o decizie in urmatoarea problema.
In urma cu o saptamana baiatul meu a fost implicat intr-un accident rutier, s-a desprins in timpul mersului capul unui camion de remorca, iar remorca l-a lovit din lateral pe baiat, acesta fiind in acel moment pe motocicleta pe banda a doua, paralel cu camionul. Motocicleta a ajuns sub remorca, insa baiatul a reusit sa sara de pe motocicleta si pe moment a parut ca totul e ok. Deoarece imediat dupa accident parea ca se simte bine, baiatul a fost convins de politie sa faca "amiabila" cu soferul, care i-a dat RCA-ul, si-a legat remorca de capul camionului si a plecat mai departe.
Noaptea insa, baiatul s-a trezit cu durere la picior si la umar, a mers la urgenta, unde au constatat ca are doua entorse - la glezna si la umar - si niste vanatai. Si a primit o saptamana de concediu medical.
Am mers cu asigurarea RCA la City, ei ne-au zis ca nu ne pot face dosar de despagubire pentru vatamare corporala decat daca mergem la politie sa dam declaratie legat de tot ce s-a intamplat. Insa cand pregateam actele pentru politie, am constatat ca asigurarea RCA si numerele provizorii ale baiatului meu expirasera de 2 saptamani (el stia ca ii sunt valabile 3 luni, ca asa le-a solicitat cand a cumparat motocicleta). In noua situatie, nici City nu mai vrea sa plateasca reparatia motocicletei prin "constatare amiabila", ne-a trimis la politie pentru declaratie.
Asa ca acum baiatul meu care, student fiind, lucreaza tocmai pentru a-si plati ratele la motocicleta, va trebui sa isi repare motocicleta din banii lui. Iar alternativa este sa mergem la politie, sa dam declaratii despre ce s-a intamplat, sa primim amenda pentru RCA expirat si posibil dosar penal pentru numere provizorii expirate? Si toate astea cu speranta ca vom primi candva o despagubire de la City (despre care am citit zilele astea ca e posibil sa intre in faliment)?
Asadar, ce ne sfatuiti sa facem?
Ultima modificare: Duminică, 12 Septembrie 2021
dani.gujan, utilizator
Cel mai recent răspuns: dani.gujan , utilizator 15:12, 15 Septembrie 2021
Multumim! Si noi ne bucuram ca nu s-a terminat mai urat toata situatia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire rca Ene  Dragos Ene Dragos Buna Ziua.Detin o motocicleta cu care astazi am facut un accident.O doamna soferitza a iesit cu spatele din incinta unei interprinderi si ma acrosat pe mn ... (vezi toată discuția)
Accident rutier catam76 catam76 Am avut accident auto cu motocicleta,circuland pe drum cu prioritate,un sofer a virat stanga,neacordandu mi prioritate, eu lovindul in partea dreapta spate.S-a ... (vezi toată discuția)
Accident camion fara rca andreimt andreimt Buna seara. In urma cu o saptamana am fost implicat intr-un accident rutier in Bulgaria. Am fost dirijat de cineva in timp ce dadeam cu camionul cu spatele ... (vezi toată discuția)