crisro a scris:
Persoana care a promis ca va lua cu chirie nu a platit la timp si nu s-a prezentat spre a lua cheile apartamentului, deci el nu s-a mutat in apartament, deci obiectul contractului nu s-a executat.
Ce scrie, concret,
la obiectul contractului cu agenția? V-a mai întrebat și colega. În funcție de ce scrie la obiectul contractului vă puteți da seama dacă puteți scăpa de plata comisionului.
Ce povestiți mi-a amintit de ceva ce am citit pe net - în rezumat:
- cineva în căutare de imobil prin credit imobiliar apelează la agenție / găsește un apartament pus la vânzare de o agenție
- face contract cu agenția - comisionul era 1000 de euro
- agenția îi prezintă vânzătorul, se face antecontractul cu avans și clauză de restituire a avansului în termen scurt, în caz de răzgândire a vânzătorului
- după semnarea antecontractului și înainte ca omul să termine formalitățile cu banca, vânzătorul se răzgândește și îi restituie avansul omului care a vrut să cumpere
- agenția rămâne cu comisionul, din care o parte îi dă așa-zisului vânzător.
PS
Acum am văzut mesajul acesta, nu știu cum de mi-a scăpat:
Cer scuze, acum am inteles...acesta este un contract de inchiriere, intre mine si potentialul chirias...
In acest contract nu exista nimic cu privire la comisionul agentiei.
Am semnat, insa, totodata, o factura de plata a sumei de xxx reprezentand "servicii intermediere imobiliara"
Nu aveți nicio șansă, în opinia mea, să scăpați de plata comisionului către agenție. Au găsit chiriaș? Au găsit. Altă obligație nu și-au asumat.
Postați anunțul de închiriere pe persoană fizică. Multă lume caută anunțuri de la proprietari, e mai ieftin - nu mai plătesc comision agențiilor. Comisionul cerut celor care caută să închirieze e, din ce am văzut, minim 70% din chiria pe o lună.