avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 709 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Eu am cumpărat 50%dintr o casă iar pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Eu am cumpărat 50%dintr o casă iar pe cealaltă ...

Bună seara! Eu am cumpărat 50%dintr o casă iar pe cealaltă am făcut contract de întreținere cu uzufruct viager,eu crezând că acest uzufruct era doar pe partea cu întreținerea... Bătrâna cu care am facut actul este foarte complicata si are si certificat de la iml ca nu e apta sa semneze decat in prezența unui avocat...Ea ma dat in judecata pentru a strica contractul de întreținere sustinand ca nu l-am respectat, instanta insa ia respins dar in schimb ma obliga pe mine sa parasesc casa si să-i dau bani lunar prin rentă viageră! Intrebarea mea este : ar fi posibil sa stric uzufructul viager daca stric contractul de întreținere? Aș vrea să-mi raspundeti sincer. Vă mulțumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:59, 22 Septembrie 2021
Nu.
nu, ca nu aveti motiv.

Crysmary a scris:


Intrebarea mea era alta! As putea strica contractele să-mi primesc banii inapoi?
gi-jane2 a scris:

batrana are drept de uzufruct pe toata casa,



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme uzul fruct laura_lupu2002 laura_lupu2002 Bunicii sotului ne-au facut act de vanzare cumparare pentru o suprafata de 200 mp,cu clauza de intretinere ajutor in gospodarie, etc. Bunica a murit acum 2 ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu uzufruct viager sau contract de intretinere mihaela ramona mihaela ramona Buna ziua, Doresc sa iau in intretinere doi batrani, sot si sotie, contra apartament si as vrea sa-mi spuneti ce fel de contract este mai bun pentru ambele ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare-cumparare cu clauza viagera Simavioleta Simavioleta Buna ziua, In anul 2007 am facut un contract de vanzare cumparare cu clauza viagera,am locuit impreuna si locuim impreuna,eu si cu sotul meu am facut multe ... (vezi toată discuția)