avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trebuie sa fac succesiune dupa decesul mamei. Exista o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trebuie sa fac succesiune dupa decesul mamei. Exista o posibilitate ...

Trebuie sa fac succesiune dupa decesul mamei. Exista o posibilitate de a face acum un act definitiv fara a mai face o urmatoare succesiune si dupa tata?
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:38, 24 Septembrie 2021
Dupa ce dezbateti succesiunea dupa mama, tatal va poate transmite cota sa din dreptul de proprietate asupra bunurilor aflate in patrimoniul sau din timpul vietii. Daca nu va mai ramane nimic de mostenit dupa tata, nu veti mai fi nevoit sa dezbateti succesiunea dupa dansul.
Scuze ptr intrebarea prost pusa. Mai exact ma interesa sa fac acum o singura succesiune, adica sa nu mai fac una dupa decesul tatului. Exista asa ceva?
Nu exista, succesiunea se dezbate numai dupa ce este deschisa si se deschide numai la deces. Deci puteti dezbate succesiunea numai dupa mama.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu un om viu (tata) puteți să încheiați acte între vii (contract de vânzare, donație, întreținere, rentă etc).

Nu se poate dezbate moștenirea unui om care nu a murit încă. Dintr-un motiv înfiorător de simplu: nu are nimeni garanția că nu va pleca el primul pe lumea ailaltă.

Moștenirea este transmiterea patrimoniului unei persoane fizice decedate către una sau mai multe persoane în ființă.
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2021
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E nevoie de succesiune ? Velea77 Velea77 Buna ziua!Va rog frumos sa-mi spuneti daca e nevoie de succesiune in urmatoarea situatie. Suntem 2 frati vitregi dupa tata, adica: Mama s-a casatorit cu ... (vezi toată discuția)
Parintii mei sunt proprietarii unui apartament. intre timp mama ... Perr Perr Parintii mei sunt proprietarii unui apartament. Intre timp mama mea a decedat. Eu, ca unicul copil ( baiat ), nu am fost trecut in actul de proprietate al ... (vezi toată discuția)