avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare bani - avocat (depunere tardiva cerere apel)
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare bani - avocat (depunere tardiva cerere apel)

Buna ziua!

Am luat legatrura cu un avocat pt. a reprezenta o cauza civila in apel (EV) - cu imputernicire avocatiala, contract de asistenta juridica (tot tacamul) .
Avocatul a depus tarziu cererea de apel, si instanta a respins apelul ca tardiv.
Acum nu mai dau de el, nu m-a informat cu privire la derularea procesului, m-a incurcat, decizia este definitiva (am luat info de pe portalul instantelor) si doresc in acest sens o explicatie si banii inapoi.
Ce metode legale pt. ideplinirea celor de mai sus exista?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 09:09, 28 Noiembrie 2021
Mulțumesc!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificarea este necesara pentru punerea in intarziere de unde o serie de consecinte jurdice pe care nu le detaliez aici dar care sunt benefice creditorului.

Nu am spus nicio clipa ca notificarea este o conditie prelabila actiunii, ci am recomandat a o lua pas cu pas caci actiunea in instanta il costa alti bani si alte distractii si de aceea e bine venita o notificare a intentiilor poate nu se ajunge la judecata, plus ca si judecata e de minim 1 an ca durata.

Cat despre masurile luate de barouri sa stiti ca ele exista si da uneori vin cu intarziere ca urmare a numarului mare de sesizari si a personalului insuficient, insa daca situatia este cea descrisa i se va da dreptate.
Un model de notificare de punere in intarziere, se poate sa imi dati un link, ca cel invovcat mai sus?
Sesizarea la barou se poate trimite si pe mail ( am vazut ca au departament distinct). In cuprinsul site-ului mai specifica faptul ca trebuie sa ma prezint la barou si de aceea am un dubiu.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura vanzare imobil luminita.huidu luminita.huidu Buna ziua, Doresc sa stiu care este procedura prin care o persoana care a dat drept de vanzare a unui imobil, semnand o procura la notar, poate sa intre in ... (vezi toată discuția)
Contract asistenta juridica nerespectat nills nills buna ziua...doresc un raspuns in legatura cu un contract semnat intre o persoana si un avocat pe o anumita suma de bani,iar cel din urma din cauza unor ... (vezi toată discuția)
Contract asociatie - avocat, avocat disparut RaDracones RaDracones Buna! Scriu aici (pff dupa multa vreme :sorry:) pentru ca am incredere in sfaturile voastre :). Am nevoie de un sfat... Am angajat pentru Asociatie un ... (vezi toată discuția)