avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recuperare bani - avocat (depunere tardiva cerere apel)
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recuperare bani - avocat (depunere tardiva cerere apel)

Buna ziua!

Am luat legatrura cu un avocat pt. a reprezenta o cauza civila in apel (EV) - cu imputernicire avocatiala, contract de asistenta juridica (tot tacamul) .
Avocatul a depus tarziu cererea de apel, si instanta a respins apelul ca tardiv.
Acum nu mai dau de el, nu m-a informat cu privire la derularea procesului, m-a incurcat, decizia este definitiva (am luat info de pe portalul instantelor) si doresc in acest sens o explicatie si banii inapoi.
Ce metode legale pt. ideplinirea celor de mai sus exista?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: SANTIER , utilizator 09:09, 28 Noiembrie 2021
Mulțumesc!
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificarea este necesara pentru punerea in intarziere de unde o serie de consecinte jurdice pe care nu le detaliez aici dar care sunt benefice creditorului.

Nu am spus nicio clipa ca notificarea este o conditie prelabila actiunii, ci am recomandat a o lua pas cu pas caci actiunea in instanta il costa alti bani si alte distractii si de aceea e bine venita o notificare a intentiilor poate nu se ajunge la judecata, plus ca si judecata e de minim 1 an ca durata.

Cat despre masurile luate de barouri sa stiti ca ele exista si da uneori vin cu intarziere ca urmare a numarului mare de sesizari si a personalului insuficient, insa daca situatia este cea descrisa i se va da dreptate.
Un model de notificare de punere in intarziere, se poate sa imi dati un link, ca cel invovcat mai sus?
Sesizarea la barou se poate trimite si pe mail ( am vazut ca au departament distinct). In cuprinsul site-ului mai specifica faptul ca trebuie sa ma prezint la barou si de aceea am un dubiu.

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura vanzare imobil luminita.huidu luminita.huidu Buna ziua, Doresc sa stiu care este procedura prin care o persoana care a dat drept de vanzare a unui imobil, semnand o procura la notar, poate sa intre in ... (vezi toată discuția)
Recuperare onorariu avocat buna ziua! am angajat un avocat pt. ... SANTIER SANTIER Recuperare onorariu avocat Buna ziua! Am angajat un avocat pt. un apel intr-un dosar civil. A depus apelul tardiv (asa indica solutia pe scurt din ... (vezi toată discuția)
Contract asistenta juridica nerespectat nills nills buna ziua...doresc un raspuns in legatura cu un contract semnat intre o persoana si un avocat pe o anumita suma de bani,iar cel din urma din cauza unor ... (vezi toată discuția)