avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara, ce suprafete presupune suprafata ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara, ce suprafete presupune suprafata construita desfasurata? ...

Buna seara, ce suprafete presupune suprafata construita desfasurata? Eu detin un apartament cu o suprafata utila de 56 mp si platesc chirie pentru 133 mp, diferenta de 77 mp fiind considerata suprafata comuna. Subsolul tehnic si podul sunt considerate la scd? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:20, 15 Octombrie 2021
Suprafata construita desfasuratae reprezinta suma suprafeţelor utile ale incaperilor, logiilor, balcoanelor, precum şi a cotei-parti din suprafeţele parţilor comune ale imobilelor de locuit in comun =spalatorii, uscatorii, casa scarii, inclusiv anexele pentru colectarea, depozitarea si evacuarea deşeurilor menajere, casa liftului ,subsol tehnic,terasa,pod,
acoperis,etc., la care se adauga suprafaţa aferenta peretilor interiori si exteriori ai locuintei
Ultima modificare: Vineri, 24 Septembrie 2021
ynocentta, utilizator
@andreea 81,
Pentru un raspuns mai complet, as vrea sa stiu daca apartamentul tau cu sup. utila de 56 mp este in proprietate personala sau nu.
Oricum, banuiesc ca sunteti organizati in asociatie de proprietari. Daca DA, atunci as. prop. NU trebuie sa repartizeze cheltuielile de intretinere in functie de "suprafata desfasurata"...
In documentele de proprietate sun prevazute in mod expres:
- suprafata utila a locuintei (in mp);
- cota-parte indiviza din suprafata totala comuna (in %);
Asadar, pe Lista de plata, in dreptul fiecarei locuinte (de la bloc), trebuie sa fie trecute cel putin rubrica - cu sup. utila in mp; informatia cu cota-parte indiviza de proprietate, de obicei in %. , poate sa figureze sau nu pe Lista de plata, dar in mod sigur administratorul trebuie sa "lucreze" cu acesta valoare, pentru ca sunt mai multe calcule care se fac pentru repartizare unor cheltuieli, doar pe cota-parte indiviza de proprietate.
Puteti sa-mi scrieti pe mesaj privat, daca mai este necesar sa discutam.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suprafața utilă DumitruParaschiv DumitruParaschiv La calculul cotelor lunare de întretinere la suprafata utilă se înclud unde este cazul boxele de la subsol s au camerele de serviciu de pe paliere? (vezi toată discuția)
Calcul cote pentru teren curte - casa multifamiliala noua elenaz elenaz Buna ziua, Detin in coproprietate cu inca 6 prieteni un teren. Fiecare are o cota parte diferita - in functie de banii pusi la achizitionarea terenului. ... (vezi toată discuția)
Suprafata construita bloc 1977 characlan11 characlan11 Buna seara.Suprafata construita a unui apartament este diferita de ce este pe CF.Un inginer de cadastru mi-a spus ca se poate sa fie CF gresita si ca este ... (vezi toată discuția)