avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 321 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Lucrez cu contract de munca pe perioada ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata ...

Bună ziua! Lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata cu funcția de Store manager pt un magazin cu articole sportive, domeniul Vânzări. La angajare, in urma cu 1 an și 11 luni am întrebat ce se va intampla cu mine după 2 ani (fiind angajata in locul unei doamne care a intrat in concediu de maternitate), iar verbal mi s-a spus sa nu ma îngrijorez, deoarece nu voi fi afectată salarial, chiar dacă, legal, au obligația sa-și reocupe postul angajata aflată in concediu creștere copil. Spuneti-mi va rog dacă au acest drept legal, de a modifica salariul, ocupând de la 1 Noiembrie o funcție inferioară, de asistent manager. Mulțumesc anticipat, Elena Ungureanu.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:16, 24 Septembrie 2021
Unilateral nu va pot modifica , nici functia si nici salariul.
Eu stiam ca se poate angaja cineva pe postul unui salariat in CCC doar cu contract pe perioada determinata, perioada de CCC a salariatului titular.

Dvs. sunteti angajata pe un post asemanator...
Din cauza necunoasterii legislatiei, unii angajatori creeaza astfel de situatii.

Va mulțumesc pt răspuns! Totuși, cât de curand voi fi in situația de a semna documentele privind schimbarea poziției/ salariului, ceea ce nu îmi doresc. Ce se intampla dacă refuz? Ma gândesc ca ar fi trebuit sa ia in calcul acest aspect (reîntoarcerea fostei managere, pe care sunt obligați sa o primească înapoi și din ceea ce stiu, timp de 6 luni nu au voie sa o concedieze).

Mi-a transmis telefonic in urma cu câteva saptamani angajatorul ca nu au cum sa ofere doua poziții similare in același magazin și ca nici salarial nu voi putea fi remunerata ca un șef de magazin, atâta timp cât voi deveni asistent manager.

Cornel Vasile a scris:

Unilateral nu va pot modifica , nici functia si nici salariul.

Daca refuzati, probabil va decide concedierea .

Nu mai exista protectie timp de 6 luni de la revenirea din CCC, astfel , imediat la revenire se poate decide concedierea.
Ultima modificare: Joi, 23 Septembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Concediere intoarcere cic inainte de 1 an miss_mary miss_mary Buna ziua am optat pt CIC de 1 an si o sa ma intorc fie la 11 luni, cum este prevederea legala, fie mai devreme de atat. Am 2 intrebari referitoare la ... (vezi toată discuția)
Restructurare post in concediu de crestere copil Mara1234 Mara1234 Buna ziua, Inainte de a intra in concediu de crestere copil de 1 an, am fost angajata la o firma privata, intr-o pozitie manageriala (desi nu am avut ... (vezi toată discuția)
Concediere revenire cic alina_cecar alina_cecar In momentul de fata ma aflu in ccc si am optat pt perioada de 1 an. Functia pe care o ocup in cadrul firmei este de dir fin, insa in perioada plecarii a fost ... (vezi toată discuția)