avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Părinții mei au trăit toată viata în concubinaj ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Părinții mei au trăit toată viata în concubinaj (35 ani) ...

Părinții mei au trăit toată viata în concubinaj (35 ani) într-un apartament care este doar pe numele mamei mele. Tatăl meu, din prima casnicie are 3 copii. Întrebarea mea este: în cazul decesului tatălui meu exista vreo posibilitate ca ei sa aibă drept la acest apartament?
Cel mai recent răspuns: KMK , utilizator 08:20, 8 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Concubinajul, indiferent de durata lui, nu este constitutiv de drepturi. Mama este singura proprietara a bunului imobil. Nefiind casatoriti tatal nu o va mosteni pe mama ta ca apoi dupa decesul sau copii lui sa aiba un posibil drept.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eventual copiii tatalui pot avea un drept de creanta (adica sa vi se solicite niste bani, NU cota parte din apartament), daca reusesc sa dovedeasca ca apartamentul a fost cumparat din veniturile amandurora

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune julia06 julia06 Buna ziua As dori,va rog,sa va cer cateva sfaturi in legatura cu succesiunea casei deoarece avem o situatie mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune: copii din casatoria anterioara flacatusu flacatusu Buna ziua, As dori daca se poate sa ma lamureasca cineva in urmatoarea situatie: tatal meu a ramas vaduv cu copii minori. dupa ctiva ani s-a recasatorit. ... (vezi toată discuția)
Un copil rezultat in urma unui concubinaj poate fi mostenitor la un imobil al mamei din prima casatorie? baran alina diana baran alina diana Mama mea a ramas vaduva in urma cu 27 de ani,cu doi copii din aceasta casatorie si o casa facuta impreuna cu defunctul sot.Dupa moartea sotului a continuat sa ... (vezi toată discuția)