avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Neclaritati atributii comitet executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Neclaritati atributii comitet executiv

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu o opinie pentru urmatoarele intrebari:
1.Un membru al comitetului executiv poate imputernici un alt membru al comiteului pentru a vota in locul sau in cadrul sedintelor lunare ale Comitetului executiv?
2. Notificarile privind debitele mai vechi de 3 luni ale proprietarilor pot fi semnate doar de presedinte sau trebuie sa fie semnate si de comitet?
3. Pentru a solicita inscrierea debitelor mai vechi de 3 luni ,in CF, este nevoie de vreo decizie a comitetului executiv sau este suficient sa mearga presedintele la OCPI cu documetele necesare?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nicoleta_gheorghe , utilizator 09:42, 6 Octombrie 2021
1-Nu
2-Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari cu limita de competenta decizionala este presedintele asociatiei de proprietari care este si presedintele comitetului executiv
Presedintele de asociatie de proprietari detine competenta sa reprezinte si sa apere interesle asociatieicde proprietari si ale membrilor proprietari in relatiile si fata de terti-inclusiv in instanta de judecata,astfel ca notificarile referitoare la debitele in evidenta este suficient sa fie semnate de catre administartor cel care intocmeste documenteul si de catre presedintele de asociatie
3-Pentru instituirea privilegiului imobiliar este necesar ca persoana reprezentanta a asociatiei de proprietari presedintele de asociatie sau persoana mandatata de catre acesta sau comitetul executiv,depune la ocpi lista d eintretinere aferenta ultimei luni in care sa fie consemnat debitul solicitat de recuperat
Pentru corecta si competa informare studiati atent disp L nr 196/2018 care precizeaza concret fara exceptii sau derogari atat atributii comitet cat si procedura instituire privilegiu imobiliar
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrația de locatari Omi Bertean Omi Bertean Buna seara am cumpărat un ap in licitație actele sunt finalizate ap este pe numele meu doar ca administratorul de bloc mă pune sa achit datoriile vechiului ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! avem si noi un privilegiu imobiliar pe apartament ... Byageo1 Byageo1 Buna ziua! Avem si noi un privilegiu imobiliar pe apartament instituit in 2012 de catre asociatia de proprietari. Asociatia de proprietari ne a dat o ... (vezi toată discuția)
Privilegiu-executare mroby mroby Buna ziua, Sunt Administratorul unei Asociatii de Proprietari de la inceputul infiintarii acesteia. Problema este ca avem in Asociatie mai multi ... (vezi toată discuția)