avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Declaratia beneficiar real asociat sau administrator?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Declaratia beneficiar real asociat sau administrator?

Buna ziua,

Situatia este asa ...firma are asociat unic dar administrator este alta persoana....cine completeaza si semneaza declaratia privind beneficiarul real? asociatul sau administratorul? direct nnu?
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ionela11 , utilizator 08:18, 7 Octombrie 2021
Asumand ca in speta este vorba despre un SRL sau alt tip de societate supusa inregistrarii in registrul comertului, se va bifa fie prima casuta, fie a doua.
Prima casuta, conform prevederilor art. 4 alin. (2) litera a) punctul 1 din Legea nr. 129/2019 se bifeaza in cazul in care persoanele fizice care controleaza in ultima instanta societatea detin 25% +1 din capitalul social al societatii.
A doua casuta, conform prevederilor art. 4 alin. (2) litera a) punctul 2 din Legea nr. 129/2019 se bifeaza in cazul in care nu se poate identifica o persoana care sa detina 25% +1 din capitalul social, si atunci beneficiar real este considerata o persoana cu functie de conducere (de exemplu, administratorul).
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2021
Ana Seinea, Avocat
multumesc...dar daca ambii asociati sunt administratori cine completeaza declaratia?....doar unul din ei sau ambii? fiecare au cate 50%

multumesc
Ultima modificare: Joi, 30 Septembrie 2021
ionela11, utilizator
Se poate completa declaratia doar de catre unul dintre administratori.
Se inscriu datele celor doi asociati care sunt considerati beneficiarii reali ai societatii.

Notiunea de beneficiari reali, asa cum se regaseste definita la art. 4 din Legea nr. 129/2019 se refera, in speta d-voastra, la persoanele fizice asociate ale SRL care detin mai mult de 25% din actiuni sau drepturile de vot sau participatie in capitalurile proprii ale societatii.
[ link extern ]
multumesc pentru informatii..

adica sa inteleg ca in cazul meu daca am doi administratori pe societate fiecare cu 50% trebuie sa ii trec pe amandoi in declaratie?...si cine semneaza declaratia?....sau trebuie facuta declaratia pentru fiecare administrator in parte?
Sa trimit din nou declaratia la ONRC cu ambii administratori? cum sa fac...
declaratia am intocmit-o si trimis-o doar pentru unul din ei....
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2021
ionela11, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie beneficiar real punctul 4 marius_r367 marius_r367 Buna ziua. Un administrator unic al unei firme ce ar trebui sa bifeze in declaratia privind beneficiarul real la punctul 4 de mai jos? Multumesc. Modalitatea ... (vezi toată discuția)
Legea 129/2019: sunt obligată să depun declarația cu beneficiarul real dacă sunt unic asociat al unui srl din 2002? max9 max9 Buna ziua! As dori sa stiu daca sunt obligata sa depun Declaratia beneficiarilor reali chiar daca sunt asociat unic la un SRL din 2002-fara alte ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pentru infiintarea unei asociatii studentesti, conform ... adabel adabel Buna ziua, Pentru infiintarea unei asociatii studentesti, conform OG 26/2000, sunt necesare : 2) Cererea de înscriere va fi însoţită doar de ... (vezi toată discuția)