avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. Sora mea e divorțată iar fetița (4ani) ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. Sora mea e divorțată iar fetița (4ani) merge la ...

Buna ziua. Sora mea e divorțată iar fetița(4ani) merge la tatăl ei 2 weekenduri pe luna. Sora mea ar vrea sa o duca in străinătate în vacanță dar fostul soț nu vrea nici să audă de așa ceva. Nu exista nici o cale legală prin care sa îl facă să semneze hârtia că să poată merge în vacanță ? Vă mulțumesc frumos , sper că m-am făcut înțeleasă !
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 11:04, 2 Octombrie 2021
Se poate solicita in instanta, printr-o ordonanta presedintiala, suplinirea consimțământului tatalui pentru pasaportul minorei si iesirea din tara.
Tatal va fi obligat sa-i achite mamei si cheltuielile de judecata facute cu acel proces.
Ar fi indicat sa contacteze mama un avocat si sa se informeze in amănunt.
Există soluții suplinirea acordului tatălui se obtine in urma unui proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta presedintiala scoatere minor din țară valeriastaicu valeriastaicu Buna ziua am divortat in ian 2015, exista o hotarare judecatoreasca in acest sens prin care imi este incredintata minora spre crestere, domiciliul ei acelasi ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara - minor - custodie comuna radulescu10 radulescu10 Buna seara! Va contactez in vederea obtinerii unor informatii/ consultanta in cazul unui divort, fara partaj, cu un minor, deja pronuntat cu sentinta ... (vezi toată discuția)
Autoritate parinteasca exercitata de ambii parinti in comun , domiciliul minorei la locuinta mamei raduadriana88 raduadriana88 Buna ziua , De curand s'a stabilit in Instanta , ca minora ( fiica mea in varsta de 5 ani) sa aiba domiciliul la mine ( in calitate de mama ) iar ... (vezi toată discuția)