avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Salut întreb va rog sa schimbat legea ce îmi ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Salut întreb va rog sa schimbat legea ce îmi permitea sa îmi ...

Salut întreb va rog sa schimbat legea ce îmi permitea sa îmi fac adeverință provizorie fără dovada act de proprietate acum este necesara
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 3 Octombrie 2021
art. 20 OUG 97/2005 - text in vigoare
(1) Cartea de identitate provizorie se eliberează în următoarele cazuri:

a) când solicitantul nu prezintă toate documentele necesare pentru eliberarea cărții de identitate, a cărții de identitate simple sau a cărții electronice de identitate;
b) când, temporar, nu se poate realiza procedura preluării datelor biometrice;
c) în cazul cetățenilor români cu domiciliul în străinătate, care locuiesc temporar în România;
d) când se solicită eliberarea unei cărți electronice de identitate, a unei cărți de identitate simple sau a unei cărți de identitate, în unul din cazurile prevăzute la art. 19 alin. (1) lit. a), b) și e)-j), la cererea cetățeanului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu pot obține o carte de identitate provizorie? Casi05 Casi05 Am avut o carte de identitate provizorie de mai multe ori din cauza lipsei unei dovezi de reședință. Cartea de identitate provizorie este valabilă doar 1 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu buletinul Gabriela-M Gabriela-M Buna ziua ! Acum vreo 13 ani, un nepot a fost luat in spatiu (pentru buletin ) de catre o matusa a tatalui sau ( tatal sau fiind crescut de acea matusa ... (vezi toată discuția)
Angajare doar cu pasaportul alexandu823 alexandu823 Buna ziua, Un cetatean moldovean care a obtinut cetatenia romana si si-a facut pasaport cu domiciliul in strainatate, se poate angaja legal doar cu pasaportul ... (vezi toată discuția)