avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Eliminarea unor membri dintr-un NGO
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Eliminarea unor membri dintr-un NGO

Bună ziua tuturor,

Aș avea o întrebare în legătură cu un NGO creat în 2012. Am dori să scoatem 2 persoane din actul constitutiv. Am verificat toți pașii și actele necesare, însă nu am găsit online anumite aspecte. Ambele persoanele și-au dat demisia în 2015 însă persoana ce se ocupa de asociație în România nu a considerat necesar să mai schimbăm actul constitutiv, restul fiind în străinătate până acum un an.

Întrebările mele sunt:

1. Este necesară o demisie a fiecărei persoane mai recentă?
2. Mai sunt necesare cazierele persoanelor ce și-au dat demisia pentru eliminarea lor din act? Sau pot fi eliminate și sub o altă formă în urma hotărârii adunării generale ce nu ar necesita cazierele?

Vă mulțumim în avans și vă dresc o zi minunată!
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:35, 18 Octombrie 2021
Actul constitutiv ramane asa si el trebuie sa reflecte componenta nominala a celor care au fost la infiintarea asociatiei. La urmatoarele adunari generale vor fi convocati doar membri cu drept de vot de la datele respective.
demisia / retragerea este un act unilateral, de care asociatia doar afla si consemneaza incetarea in acest fel a calitatii de membru. Acele persoane nu mai sunt membru de cand s=a primit demisia ( daca nu precizasera o data ulterioara), indiferent daca si cand s-a facut stergerea lor din lista de membri actuali. Pur si simplu cand actualizati Statutul ( ca se preiau in el si informatiile care anterior se treceau doar in actul constitutiv, ca existenta lui nu mai este prevazuta de lege din 5 decembrie 2020) nu ii mai mentionati ca membri, ian in actele interne notiati ca le=a incedat automat calitatea la data la care ati primit la asociatie acele demisii in 2015. Nu e nevoie de caziere fiscale pentru a elimina pe cineva din Consiliul Director sau din calitatea de mebru, nu inteleg la ce va referiti cu cazierele.... Adunarea Generala doar ia act de incetarea calitatii lor de membru, nu AG decide incetarea ei, ca a avut loc automat demult...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocarea adunarii generale Offset Offset Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta. Am infiintat o Asociatie ONG in decembrie 2020, 3 membrii fondatori. Acum, unul din membrii fondatori ... (vezi toată discuția)
Urgent!!!membrii fondatori ong ContSters67500 ContSters67500 Am un ong care a avut 4 membrii fondatori,spun a avut pentru ca 3 dintre ei si-au prezentat demisiile si astfel am ramas singurul membru fondator . 1.Ce ... (vezi toată discuția)
Incheiere acte retragere membru fondator asociatie ClaudeStoica ClaudeStoica Buna ziua, in situatia in care un membru fondator al unei asociatii isi manifesta dorinta de retragere din Asociatie(asociatia are doar 3 membri, in cadrul ... (vezi toată discuția)