avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Punere sub interdicție judecătorească
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Punere sub interdicție judecătorească

Bună ziua.
doresc să aflu dacă în fața instanței,la termenul de judecată( acțiunea de punere sub interdicție judecatoareasca a unei persoane cu debilitate psihică) sunt audiați și alți martori în afara procurorului sau a personalului medical de specialitate.

Pe scurt, sora mea care are un retard mintal combinat cu un grad de schizofrenie este pusă sub interdicție judecătorească de către fratele nostru fără încuviințarea mea sau a tatălui nostru.Acțiunea s-a petrecut în urmă cu cinci ani iar eu nu locuiesc cu ei.
Doresc să subliniez că tulburarea ei nu se prezintă în mod permanent, aceasta are și momente de calm și echilibru cănd se poate discuta și poate coopera destul de bine.

Pentru că fratele nu vrea să-mi ofere niciun document spre consultare am depus o petitie la autoritatea tutelară.Ofiterul de caz îmi spune că va merge să-i ceară în scris declarație doar tatălui,fără șă fie necesar ca eu să fiu prezentă. Am insistat să-mi comunice cand va avea loc vizita sa pentru că tatăl are un inceput de demență. Din păcate acesta m-a refuzat.
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 15:36, 5 Octombrie 2021
Buna ziua, inteleg ca intrebati despre un proces care a avut deja loc. In acest caz, daca partile nu propun martori iar instanta s-a considerat lamurita fara audierea de martori, hotararea ramanand definitiva, este legala. Procurorul nu este audiat, acesta e parte in proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager facut pentru o persoana cu probleme psihice prin hotarare judecatoreasca Terry84 Terry84 Buna ziua , in urma cu 4 ani am avut un contract cu bunica mea de vanzare cumparare cu uzufruct viager si drept de intretinere . Dupa moartea bunicii printr-o ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! referitor la obținerea permisului de conducere. ... Dumitrescu_Radu Dumitrescu_Radu Bună ziua! Referitor la obținerea permisului de conducere. Sufăr de schizofrenie, sunt sub tratament și vreau să fac școala de șoferi. E vreo ... (vezi toată discuția)
E admisa in instanta inregistrarea video cu declaratia live a martorului? mariapopescu mariapopescu Este admisa in instanta inregistrarea video cu declaratia,marturia despre incident,avand in vedere ca matorul are 85 de ani si la data cand eventual ar incepe ... (vezi toată discuția)