Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Masina care nu i-mi apartine incrisa ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Masina care nu i-mi apartine incrisa ...

Buna ziua,
M-am trezit cu o masina care nu i-mi apartine incrisa la primarie.In urma cu doi ani am avut o tentativa de cumparare a acelui autoturism de la o societate comerciala.Am apucat sa dau o copie de buletin pentru intocmirea unei facturi.Intre timp vanzarea nu a mai avut loc deoarece actele nu mi s-au parut in regula.Nu am semnat nicio factura atunci si acum am aflat ca mai am o masina declarata la primarie.Nu am fost nicio clipa in posesia autoturismului sau a documentelor acestuia care trebuia de fapt declarata de mine dupa cumparare.Am platit si impozitul pe un an fara sa stiu dar asta nu mai conteaza. Primariile sunt din judete diferite.
Cum as putea rezolva acesta problema?
Multumesc,
Cel mai recent răspuns: mcmmar , utilizator 10:20, 12 Octombrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


hotumattua a scris:

Aceste "investigații personale", la primării, sunt pierdere de timp. Și nici nu rezolvă nimic, primăriile nu pot face verificări de autenticitate acte, semnături, etc.
Faceți plângere la poliție; dacă vor să vă ducă cu vorba, că nu e treaba lor, etc., scrieți plângerea și trimiteți-o cu scrisoare cu confirmare de primire. Și trimiteți-o pe adresa ministrului de interne, nu vă complicați cu șefi, șefuți, etc. Ministrul nu o va citi, dar un secretar va pune o rezoluție ca din parte lui, și o va trimite la secția de poliție teritorială. Iar ăia vor înțelege că e "groasă" și se vor mobiliza. Așa funcționează sistemul. Din păcate.
Nu tratați cu superficialitate problema; mașina, pe numele dvs., s-ar putea găsi în orice situație imaginară, de pildă reținută ca burdușită cu droguri.. Iar plângerea dvs., înregistrată deja la poliție, arată că, de fapt, la această dată, nu dețineți mașina.
Cât privește copia de pe buletin, eu nu dau așa ceva nici la bancă! Le explic, pricep greu, dar o fac în final, că obligația mea este să mă identific, nu să dau copii după ID.

Multumesc tuturor pentru raspunsuri.Intre timp primaria care a scos autoturismul mi a trimis o factura de stornare emisa de compania care a vandut masina. Probabil una din primarii a omis sa ia in considerare factura.Pe baza acestei facuri masina va fi scoasa de pe numele meu.

~ final discuție ~