avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... In cazul vaccinarii copilului, poate copilul sa ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

In cazul vaccinarii copilului, poate copilul sa lipseasca o zi/ ...

In cazul vaccinarii copilului, poate copilul sa lipseasca o zi/ in acea zi de la scoala? Dar parintele acestuia, isi poate lua o zi libera?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 07:47, 8 Octombrie 2021
Buna seara
Da, vor putea beneficia de zi libera insa doar in ziua vaccinarii (art 21^1 Legea 55/2020), pentru fiecare doza de vaccin, pe baza adeverintei de vaccinare si declaratiei celuilalt parinte ca el nu a solicitat zi libera.
Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor și studenților.

În situația în care ziua liberă coincide cu ziua vaccinării, elevii și studenții au obligația depunerii adeverinței de vaccinare în prima zi lucrătoare de la vaccinare.
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
Legea nr. 221/2021 pentru completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit acestei legi, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 vor beneficia, la cerere, de următoarele drepturi:

- zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaților din sistemul public și privat;
- zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor și studenților;

De aceste drepturi beneficiază și unul dintre părinți sau reprezentantul legal al copilului cu vârsta de până la 18 ani, precum și al persoanei cu dizabilități cu vârsta de până la 26 de ani, în ziua vaccinării copilului, respectiv a persoanei cu dizabilități.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este data o lege în ziua când ești la munca și ești programat ... Magie1 Magie1 Este data o lege în ziua cînd ești la munca și ești programat la vaccinare angajatorul este obligat să îți de-a o zi libera plătită și justifici cu ... (vezi toată discuția)
M am vaccinat anticovid 2020 pot beneficia de ziua libera acordata ... wazz wazz vaccinat anticovid 2020 pot beneficia de ziua libera acordata de angajator in 2021? atunci cand m am vaccinat nu exista aceasta prevedere legala nu ar ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, ma poate ajuta cineva cu raspunsul la intrebarea, ... Dominique Popescu Dominique Popescu Buna ziua, Ma poate ajuta cineva cu raspunsul la intrebarea, pentru doza 3 vaccinare covid se beneficiaza de zi libera? Mentionez ca pentru primele 2 doze ... (vezi toată discuția)