avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Teren faneata.Buna seara,va rog sa ma ajutati cu ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Teren faneata.Buna seara,va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:as vrea ...

Buna seara,va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema:as vrea sa cumpar un teren de 300 mp (care este intabulat gradina) si in lungimea lui inca 70mp care in actele proprietarului este faneata (o prelungire a curtii)care face parte dintr-o parcela mai mare.Proprietarul spune ca a intrebat la primarie si nu are voie s-o vanda sau s-o doneze.Pe bucata de faneata nu voi construi.Cum ar trebui sa procedez legal pentru aceasta situatie?
Multumesc de ajutor!
Cel mai recent răspuns: alessia2203 , utilizator 12:45, 16 Octombrie 2021
Daca intr-adevar nu poate sa instraineze cei 70 mp asta nu este pentru ca terenul are categoria de folosinta faneata. Poate nu are acte pe acea suprafata sau poate are acte dar nu a reusit sa intabuleze pentru ca se suprapune cu vreun vecin. Mergeti la primarie si cereti detalii. Daca actele proprietarului sunt in regula, poate sa vanda sau sa doneze fara restrictii majore datorate faptului ca terenul este faneata.
Multumesc de raspuns!Actele sunt in regula si va trebui sa faca o dezmembrare dintr-un teren mai mare.Cred ca se va rezolva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori Leordeanu Leordeanu In urma decesului parintilor ei mama noastra(vaduva) obtine certificat de mostenitor si anume teren 250mp si constructii . In 1990 mama i-mi doneaza 5000mp( ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren/parcelare/drum de acces klaudiu.nagy klaudiu.nagy Buna ziua. Am cateva nelamuriri referitoare la modul in care as putea vinde o parcela dintr-un teren. La adresa: ... (vezi toată discuția)
Drept servitute Jenny50 Jenny50 Mama are un teren impreuna cu sora sa(mostenit de la tatal lor), la care am facut separarea (fiecare cu parcela ei) si s-a stabilit drumul de acces intre cele ... (vezi toată discuția)