avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mandatarea Comitetului Executiv in adunarea AGA
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mandatarea Comitetului Executiv in adunarea AGA

In conditiile in care presedintele asociatiei de proprietari, un membru al Comitetului executiv si cenzorul si-au dat demisia si au fost alese alte persoane in Comitetul executiv prin hotarare AGA, este necesara o noua mandatare a noului CEX din partea AGA? Noii membrii ai CEX considera ca mandatul acordat fostului CEX le este transmisibil.
Cel mai recent răspuns: adax , utilizator 09:58, 11 Octombrie 2021
Mandatare cu ce scop,in ce directie ??
Competentele comitetului executiv sunt cncret prevazute de disp L nr 196/2018
Legat de Art.53 lit. k) unde se spune ca AGA "mandateaza preşedintele şi comitetul executiv pentru angajarea şi eliberarea din functie a administratorului, cenzorului/comisiei de cenzori sau a altor angajati ori prestatori, in scopul administrarii şi bunei functionari a condominiului", ei considera ca sunt mandatati de AGA sa aleaga dintre ofertele prestatorilor de servicii si sa semneze contracte fara sa ne mai intrebe pe noi, spunand ca sunt mandatati, desi in afara de primul comitet ales, nu au mai fost mandatate expres si urmatoarele comitete alese (evident constituite din alti membrii). Considera ca mandatul unui CEX este transmisibil si urmatorului CEX, indiferent daca s-a ales altul si-a schimbat componenta membrilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandatare presedinte al unei asociatii de proprietari Aqwerty12345 Aqwerty12345 Buna ziua! In baza noii legi 196/2018 privind asociatiile de proprietari, in cazul infiintari unei asociatii noi, adunarea generala a proprietarilor trebuie ... (vezi toată discuția)
Cenzor asociatie de proprietari aurel_hogea aurel_hogea Cenzorul - proprietar din bloc, si-a dat demisia imediat dupa constituirea asociatiei. Nu i s-a facut inca contract de mandat. Daca cineva din bloc, ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator bloc angelica82 angelica82 Buna seara, Administratora scarii de bloc a demisionat fara nici un fel de sedinta si fara ca noi locatarii sa stim. Am inteles ca stia doar presedintele de ... (vezi toată discuția)