avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii -modificare fisa postului ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii -modificare fisa postului atributii suplimentare in fisa postului Buna ziua, daca un salariat ...

atributii suplimentare in fisa postului

Buna ziua, daca un salariat prin atributiile din fisa de post nu-si justifica timpul de 8 ore pe zi si se dar se propune suplimentarea atributiilor dar angajatul nu accepta. Care sunt pasii de urmat?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 14 Octombrie 2021
1. Angajatorul poate schimba fisa de post in mod drastic, schimband astfel specificul muncii. In acest caz, in mod evident, este nevoie de acordul salariatului.

2. Angajatorul poate schimba fisa de post in sensul ca, poate adauga atributii suplimentare, fara sa schimbe felul muncii, specificul ei. Angajatul ramane cu acelasi post, aceeasi functie, acelasi program samd. Ce se schimba este ca in loc sa indeplineasca anumite sarcini clar trasate in fisa postului asa cum a fost semnata la incheierea contractului individual de munca, acum este nevoit sa indeplineasca mai multe.

"Curtea de Apel București a statuat că fișa postului nu are caracterul unui act adițional la contractul de muncă și, cu atât mai mult, modificarea dispusă de angajator privind anumite atribuții din fișa postului nu poate reprezenta o modificare unilaterală a contractului individual de muncă. Angajatorul poate interveni asupra conținutului fișei postului, fără a fi necesar acordul salariatului, atunci când modificarea nu vizează implicații majore asupra felului muncii. În cauză, modificarea a fost dispusă în mod legal de către angajator, cu respectarea art. 40 alin. (1) lit. b) din Codul muncii, având în vedere că fișa postului a rămas în concordanță cu clauzele contractului individual de muncă". (Decizia nr. 5047 din 8 noiembrie 2019, pronunțată de Curtea de Apel București)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. lucrez ca agent curățenie într-o instituție publică. ... Andreia Neacșu Andreia Neacșu Bună ziua. Lucrez ca agent curățenie într-o instituție publică. Există zvonuri că vor modificări la fișa postului în care ni se impun sarcini ce ... (vezi toată discuția)
Vreau sa va supun atenției dvs urmatoarea situatie. fiind de profesie ... bober17 bober17 Vreau sa va supun atenției urmatoarea situatie. Fiind de profesie mecanic, am fost angajat acum 6 ani de zile la o companie in contract pe postul calificat de ... (vezi toată discuția)
Din punct de vedere legal se poate suplimenta atribuțiile unui ... pufulete88 pufulete88 Din punct de vedere legal se potate suplimenta atribuțiile unui angajat prin intermediul unei anexe la fisa postului? (vezi toată discuția)