avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Activitate ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Activitate ONG

Buna ziua!
M-am tot interesat, dar nu am un raspuns concret pentru urmatoarea situatie:
- un ONG vrea sa faca, de exemplu, biscuiti sau limonada, pentru a strange niste donatii pentru o anumita cauza. Ce autorizari ar avea nevoie si de la ce institutie? DSV, DSP?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: MURIEL , utilizator 22:54, 25 Octombrie 2021
nu puteti face "biscuiti sau limonada" PENTRU A STRANGE DONATII ca donatiile sunt prin definitie ceva lipsit de orice contraprestatie materiala, adica donatorul nu primeste ceva material in schimb. Altceva de daca organizati ceva eveniment de fundraising si in cadrul lui, printre altele, serviti participantii cu limonada sau biscuiti, asa ca o chestie punctuala, necomerciala, one=time, unde s-ar putea eventual accepta ideea ca nu necesite vreo autorizare ca ii fabricati Dvs. artizanal pentru acel eveniment, respectand desigur normele de igiena si putand dovedi asta... nu exista insa norma legala ref. sub ce cantitati sau durate minime poti prepara si servi unor terti / public ceva preparat alimentar produs de tine fara sa trebuiasca sa indeplinesti ceva cerinte de autorizare nu stiu sa existe si nu cred sa isi asume vreo autoritate cu atributii de control, desi ar trebui sa existe un minim
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norme ptr catering hambra hambra exista vreo lege/norma in care sa prevada spatiu minim ptr activitate catering??? ce norme trebuie sa indeplinesc ptr a optine autorizatia de functionare??? (vezi toată discuția)
Buna ziua! la inceputul acestui an am inchiriat un spatiu la ... NEMES ALIN NEMES ALIN Buna ziua! La inceputul acestui an am inchiriat un spatiu la parterul unei case si l-am amenajat cu distinatia fast food.Tin sa mentionez ca CF-ul este pe ... (vezi toată discuția)
In ce conditii o persoana fizica poate primi legal donatii cash? danutza33 danutza33 In ce conditii o persoana fizica poate primi legal donatii cash? (ex: pt organizarea cursuri, workshop-uri, evenimente) - si fara a aparea probleme cu ... (vezi toată discuția)