avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce taxe mai am de plata (cas,cass)?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce taxe mai am de plata (cas,cass)?

Buna.
Am un srl, in curand voi schimba codul de activitate in consultanta. In acel moment voi renunta la contractul individual de munca si voi avea doar calitatea de administrator. Firma va incasa in medie din consultanta 20.000 lei lunar. Stiu ca voi avea de achitat 8% impozit dividente. De asemenea am niste nelamuriri… referitoare la ce taxe mai am de plata (cas,cass). Stiu ca e un prag minim de 27600 lei anual pentru care as plati 35% cas si cass. Dar cum se calculeaza mai exact? 35% din 27600 anual si la dividente 8% din profit? Nu se aplica 35% din tot ce am dividente nu? Daca ma poate lamuri cineva, situatia concreta, nu sunt salariat nicaieri, firma incaseaza 20.000 lei lunar din consultanta.
Multumesc
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:08, 18 Octombrie 2021
Veti avea de achitat 5% impozit pe dividente. Apoi compararea cu plafonul celor 12 salarii minime brute pe economie si aplicarea procentelor se face la venitul din dividende net pe care-l incaseaza asociatul, dupa retinerea si plata impozitului pe dividende.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru venituri din dividende George Stancu George Stancu Buna ziua. Incepind de acum trei ani SC-ul la care am 100 de actiuni,o firma importanta de asigurari, a inceput sa aibe profit si pe cale de consecinta ... (vezi toată discuția)
Impozit si cass pentru venituri din activitati independente + dividende danmitroi10 danmitroi10 Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din activitati independente de 20.000 lei/an la care se adauga venituri din dividende de 10.000 lei/an (ambele ... (vezi toată discuția)
Declaratia unica pentru pfa tuxi tuxi Buna ziua as avea nevoie de cateva lamuriri 1. un PFA depaseste cu mult pragul de 12 salarii poate plati CAS si CASS dupa minim sau trebuie dupa venitul ... (vezi toată discuția)