avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedii de odihna bonus
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedii de odihna bonus

Buna ziua, am o intrebare ref. la zile de concediu oferite ca bonus de companie. Managementul companiei a decis acordarea in acest an a doua zile de concediu in plus tuturor angajatilor care erau activi din luna aprilie a acestui an, ca si compensare pentru absenta teambuilding-ului din acest an. Daca nu sunt luate pana la sf. anului se pierd. Cum ar trebuie sa apara aceste zile in payroll si pontaj ? Pentru ca acest bonus nu se va mai repeta anul viitor, nu putem sa facem acte aditionale pentru toti angajatii, si nu dorim nici sa apara ca si concediu de odihna pentru ca va impacta balanta de concedii. Este suficient o decizie de management care sa stipuleze conditiile de acordare? cum le notam in pontaj? Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 17:44, 20 Octombrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In opinia mea, este suficient o decizie de management care sa stipuleze conditiile de acordare a acestor zile.
Buna ziua
Concediul de odihna este o clauza contractuala care se negociaza, deci modificarea duratei CO impune un act aditional la contract. Bineinteles ca exista exceptii cum ar fi, de exemplu acordarea CO in functie de vechime prin stabilirea unei grile in CCM sau RI.
Angajatorul insa poate acorda zile libere platite sau neplatite ori de cate ori doreste pt anumite motive stabilite unilateral sau consensual, prin decizie, RI, CIM sau CCM.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

concediul de odihna suplimentar aartist aartist Buna ziua, cum se calculeaza conediul de odihna suplimentar la care are dreptul un salariat. Conform CIM acesta are dreptul la 6 zile CO suplimentar anual. (vezi toată discuția)
Zile concediu odihna Daliborka Daliborka Buna seara as avea o nelamurire in cazul in care ,de exemplu, la angajare un angajat cere 24 zile de concediu odihna, iar restul angajatilor au 21, se poate ... (vezi toată discuția)
Durata concediu de odihna diferita conform vechimii in munca LuandaCazan LuandaCazan Buna ziua, am o nelamurire: exista vreo reglementare legala in vigoare care sa monitorizeze zilele de concediu acordate salariatilor, sau este totul la ... (vezi toată discuția)