avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 Buna ziua. Va rog mult sa mă ajutați cu niste ...
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

Buna ziua. Va rog mult sa mă ajutați cu niste răspunsuri daca ...

Buna ziua. Va rog mult sa mă ajutați cu niste răspunsuri daca aveți timp.
Am de câțiva ani o firma înființată cu ajutorul unui cabinet de avocatura.
Eu am vândut inițial invitații de nuntă și alte produse papetărie evenimente, atât în format fizic cât și digital, ambele variante exclusiv online. Codul principal pus de ei este
CAEN 4762 - Comert cu amanuntul al ziarelor si articolelor de papetarie, in magazine specializate
Am la coduri secundare alte câteva, printre care:
4791 - Comerț cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet
și
7410 Activitati de design specializat
Întrebările mele:
1. Nu ar fi trebuit să am codul principal 4791? La înființare mi s-a spus că atât timp cât facturez produse papetărie, fie printate fie digitale, e mai corect sa am codul 4672. Dar văd că majoritatea celor care vând online, indiferent ce, au codul 4791.
2. Intenționez ca de acum sa mă axez pe produse digitale (pe care clientul le descarcă in format PDF de exemplu și le editează el) și să vând international, iar produsele printate rămân pentru România, in sezonul de nunti, deci nu știu exact ce voi vinde mai mult. Ar trebui sa îmi modific codul caen principal daca voi ajunge să vând cu precadere produsele in format digital care se pot descărca online?
3. As dori sa realizez și logouri și alte produse din sfera designului grafic pt că aici am și pregătire, este ok daca am codul 7410 secundar sau mai e nevoie de ceva?
Menționez că am codurile secundare trecute în certificatul constatator.
4. O întrebare care nu are legătură cu ce am scris mai sus: un SRL este obligat prin lege să aibă contract cu un contabil? De ex daca o cunoștință expert contabil care mă ajută și e împuternicit legal să depună bilanț, etc, este OK sau am nevoie de contract prestări servicii?


Va mulțumesc mult pentru orice ajutor.

Cel mai recent răspuns: Creepycat , utilizator 13:01, 2 Noiembrie 2021
Nu mă poate ajuta nimeni, cu nici un răspuns? Va mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Codul caen 1413 si 1419 necesita diploma de specialitate ? anc4 anc4 Buna ziua doresc sa imi infiintez un pfa cu activitate principala 4791 ( comert online ), iar ca activitati secundare 4775 comert cu amanuntul al ... (vezi toată discuția)
Cod caen vanzare bijuterii argint gravate connie74 connie74 Buna ziua, doresc sa comercializez on-line bratari cu diverse accesorii din argint personalizate prin gravare. Accesoriile le iau de la un agent comercial, ... (vezi toată discuția)
Lamurire despre "magazine specializate" ririana ririana buna ziua, se poate adauga CAEN pentru vanzarea cu amanuntul de papetarie si carti in acelasi spatiu unde se desfasoara servicii de copiere, scanare ... (vezi toată discuția)