avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ce inseamna decizia asta ? Este o decizie banuiesc ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ce inseamna decizia asta ? Este o decizie banuiesc preliminara ...

Ce inseamna decizia asta ?
Este o decizie banuiesc preliminara adica din greseala faptului ca in cerere am pus solicitare de suspendare si nu era cazul???
Ora estimata: 08:30
Complet: C8 CAF LA
Tip solutie: Încheiere
Solutia pe scurt: Respinge cererea de suspendare a actului administrativ, formulată de reclamantul PENCA CLAUDIU, în contradictoriu cu pârâţii CĂLUIAN MIHAI şi INSPECTORATUL DE POLIŢIE AL JUDEŢULUI GALAŢI – SERVICIUL ARME, EXPLOZIVI ŞI SUBSTANŢE PERICULOASE, având ca obiect suspendarea actului administrativ nr.981329/27.09.2021, ca nefondată. Executorie. Cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea se depune la Tribunalul Galaţi. Pronunţată azi, 27.10.2021, soluţia se va pune la dispoziţia părţilor prin intermediul grefei instanţei.
Document: Hotărâre intermediară 21/2021 27.10.2021
Cel mai recent răspuns: penca_claudiu , utilizator 23:02, 27 Octombrie 2021
Catre Tribunalul Galati
Sectia Contencios Administrativ

Onorata Instanta

Subsemnatul Penca Claudiu, nascut in Galati, domiciliat in Tecuci, strada Gheorghe Petrascu nr. 42, sc. A, etaj 3 apt.14, cu cnp:1841014170131, in calitate de reclamant chem in judecata pe lucratorul de politie Caluian Mihai, din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Galati, cu sediul in Tecuci, din cadrul Serviciul Arme Explozivi si Substante PericuloaseTecuci si pe Inspectoratul de Politie Galati, Serviciul Arme Explozivi si Substante Periculoase, in calitate de parati, pentru ca prin hotararea ce o veti pronunta sa dispuneti:
Anularea în totalitate actului administrativ nr. 981329 din 27.09.2021 emis de pârâtă la data de 27.09.2021 si primita prin posta la data de 07.10.2021
De asemenea, vă solicit să dispuneţi:
- suspendarea actului până la soluţionarea acţiunii în anulare; - obligarea pârâtilor la cheltuieli de judecată. Motivele acţiunii sunt următoarele:
Temeiul de drept :
Invoc dispoziţiile art. 1 din Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004
Probe :
Solicit încuviinţarea următoarelor mijloace de probaţiune:
1. Copii dupa documentele din dosarul cu nr. 980429 din 03.09.2021;
2. Copie dupa cartea de identitate;
3. Copie dupa adresa nr. 981329 din 27.09.2021;
4. Copie dupa certicat de merit eliberat de Serviciul Roman De Informatii;
5. Copie dupa certificatul de curs de politist comunitar;
6. Copie dupa certificatul de absovire curs de intiere jandarmi;
7. Copie dupa certificat de casatorie;
8. Copii dupa certificate de nastere ambilor copii;
9. Copie dupa factura plata avans pistol;


Domnului Preşedinte al Tribunalului Galati

Aduc la constinta prin prezenta actiune ca, am depus actele necesare in vederea obtinerii autorizatiei de cumparare a armei letale si pentru permisul de port arma, in data de 01.09.2021, la sediul Politie Municipiului Tecuci, din cadrul serviciului arme si munitii, ( lucratorului de politie) Caluian Mihai, urmatoarele acte care le voi atasa prezentei in copii:
1.Fisa medicala prin care sunt declarat apt pentru permis de port arma letala.
2.Cazier Judiciar din care reiese ca nu sunt inscris.
3.Testul psihologic prin care se atesta ca sunt apt psihologic pentru arma letala.
4.Chitanta de la Trezoreria Tecuci privind plata pentru avizarea permisului de port arma.
5.Curs de arme si muniti promovat la Focsani judetul Vrancea.
6. Adeverinta de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Galati cu privire la faptul ca am fost trecut in rezerva cu ocazia reorganizarii structurii de jandarmi dar nu din motive imputabile mie, care atesta dreptul ca pot detine arme letale

Toate aceste acte le depun spre analiza, completului de judecata. Dupa cateva zile de „analiza subiectiva”, am fost chemat la sediul politiei Tecuci, unde lucratorul de politie Caluian Mihai, mi-a adus la cunostinta de decizia lui antepronuntata asupra dosarului ca imi va aviza negativ solicitarea.
Mi-a mai fost reprosat ca am fost avizat negativ de serviciul ordine publica pentru ca am avut stari conflictuale, insa acestea de fapt sunt plageri facute de mine in calitate de victima/reclamant.
Si acestia ca si in adresa din 27.09.2021 cu nr. 981329 nu argumeteaza cu subiect si predicat daca sunt dovezi cu privire la faptul ca sunt un „ pericol public pentru siguranta nationala”
Mentionez ca asupra mea au indreptate fapte antisociale si am fost victima, in multe din cazuri, eu sau familia mea am reclamat politia Tecuci pentru lipsa de promtitudine si implicare si, pentru faptul ca favorizeaza faptuitorii din acest municipiu si sunt ingaduitori cu cei care recurg la asemnea fapte si pacalesc persoanele vatamate sa isi retraga plangerile.
De asemenea tin sa precizez ca rezultatul ultimelor situatiii, m-au determinat sa imi depun dosar pentru arma de aparare si paza, pentru ca eu si sotia mea am primit amenintari cu moarte, pe care politia din Tecuci, le-a tratat cu ignoranta si au inchis sesizarile, pacalindu-ne sa ni le retragem „pentru ca asa e mai bine”.
Am rugamintea ca instanta sa observe absenta motivarii actului administrativ atacat, ce constituie o incalcare a principiului statului de drept, a dreptului la o buna administrare si o incalcare a obligatiei constitutionale a autoritatilor administrative de a asigura informarea corecta a cetatenilor asupra problemelor de interes personal ale acestora.
Aduc la cunostinta instantei ca pot chema ca martor pe sotia mea, Aurelia Silion Penca care imi va sustine cauza in ceea ce precizez in prezenta.
Va spun ca, mi-a fost lezat dreptul constitutional prin egalitatea in drepturi si dreptul legal care il am conform cu legea 295/2004 rep.
Am facut stagiul militar la UM 0445 Gradistea la Serviciul Roman de Informatii, unde am fost trecut in rezerva cu grad de sergent si functie de comandant de companie, unde am avut pe mana armament si munitii si nu am avut niciun eveniment negativ, foc involuntar sau sa fi fost indisciplinat.
Am fost gardian public, politist comunitar, politist local, am promovat din sursa externa in corpul subofiterilor de jandarmi si am avut arme si munitii, insa nici aici si la nici o institutie enumerata nu am avut probleme cu armele sa fac vreun foc involuntar sau uz de arma ilegal.
De altfel am primit si o hartie in acest sens de la unitatea de jandarmi care inca o data imi atesta faptul ca am avut pe parcursul misiunilor de paza si ordine publica arme si munitii.
Ce am inteles eu, este ca daca statul roman este in stare de razboi, ma poate chema deoarece sunt rezervist si imi va incredinta arme pentru ami apara tara, deci acolo nu va sta un functionar al politie care sa te ia la pigulit cu amanuntul daca ai fost sa nu vreun pericol public, si deci acolo se poate sa detii arme de foc letale.
De aceea solicit completului de judecata sa analizeze si judece cu celeritate, faptul ca mi s-a prejuciat un drept legal, si financiar, mi-am achitat cursul de arme si munitii, taxa la trezorerie, ba chiar eu mi-am achizitonat arma in avans si voi atasa factura, pentru ca armele au fost scumpite extraordinar de mult iar arma pe care eu mi-o
doresc si pe care am gasit-o la 2375 de lei conform facturii, ea acum este in jur de 3000 lei.
Deci va rog sa ma intelegeti ca am investit suflet si bani multi in acest proiect deoarece, vreau sa fac si un curs de instructor in poligon pentru ca vreau sa ma mut in Galati sa imi gasesc un job in domeniu, insa rezultatul negativ mi-a dat peste cap, toate planurile, fiindu-mi afectat pana la urma si orgoliul, pentru stiu cine sunt, si nu sunt acea persoana care o arata cu degetul politia ca fiind un pericol public , ci eu ma consider un om integru si familist care are doi copii si care pana la urma are o pasiune si, isi doreste sa isi cumpere o arma, sa o foloseasca intrun poligon autorizat, poate chiar sa particip la concursuri, deoarece fac parte dintrun club de pasionati de arme care isi desfasoara diverse activitati de trageri cu arme de foc in poligoane gen: „Explozia Botosani”,”Zip Escort Constanta”, etc.
De aceea onorata instanta va solicit respectuos sa judecati cu atentie acest caz in care mi se face clar o nedretate, mai ales ca:

Conform cu legea 295/2004: Articolul 14 Condiții de acordare a autorizației de procurare a armelor letale Autorizația de procurare a armelor letale se acordă persoanelor prevăzute la dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții:
a) au împlinit vârsta de 18 ani;
b) dețin calitatea impusă de lege, atestată prin prezentarea documentelor stabilite în normele metodologice de aplicare a prezentei legi, în funcție de destinația armelor;
c) nu au fost condamnate, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la pedeapsa detențiunii pe viață sau pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu executare, pentru infracțiuni comise cu intenție
d) nu sunt inculpate în cauze penale pentru fapte săvârșite cu intenție
e) sunt apte din punct de vedere psihologic și medical pentru a deține și folosi arme, componente esențiale și muniții;
f) nu prezintă pericol pentru ordinea publică, siguranța națională, viața și integritatea corporală a persoanelor
g) au absolvit un curs de instruire teoretică și practică, organizat de o persoană juridică autorizată pentru această activitate, în condițiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a prezentei legi;
h) nu le-a fost anulat în ultimii 2 ani dreptul de procurare, deținere sau, după caz, port și folosire a armelor letale ori a armelor neletale supuse autorizării, cu excepția situațiilor în care măsura anulării s-a dispus ca urmare a pierderii calității prevăzute la
i) nu au pierdut sau nu le-au fost sustrase în ultimii 5 ani arme letale sau arme neletale supuse autorizării, din motive imputabile lor, procurate în condițiile prezentei legi. Deci din toate astea enumerate consider ca sunt indreptatit sa primesc aviz pozitiv in vederea autorizarii cumpararii armei letale.

Domnului Presedinte al Tribunalului Galati
Ultima modificare: Miercuri, 27 Octombrie 2021
penca_claudiu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prins cu 3 cartuse de kalashnikov... acuma ce? Liliiy Liliiy Fratele meu a fost prins cu 3 cartuse de Kalajnikov in club. Le avea cu el doar sa faca pe smecherul... nu s-au gasit alte arme in casa,etc. Cam ce pedeapsa ... (vezi toată discuția)
Arme si munitii art. 342 al 6 din ncp florindr florindr Buna ziua . Va supun atentiei o speta cel putin interesanta !!! DESI Expunerea de Motive pentru adoptarea Noului Cod Penal, elaborată de Ministerul ... (vezi toată discuția)