avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Avans 25% pentru credit imobiliar. Nu am inteles exact ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Avans 25% pentru credit imobiliar. Nu am inteles exact legea ...

Avans 25% pentru credit imobiliar. Nu am inteles exact legea care va intra in vigoare de la 1 ian 2022 referitoare la imprumutul pentru achizitionarea unei locuinte. Scris asa "În cazul creditelor acordate pentru achiziţia unui imobil care nu este destinat a fi utilizat ca locuinţă pentru folosinţă proprie şi permanentă/continuă a debitorului, limitele prevăzute la alin. (1)-(3) se reduc cu 10 puncte procentuale.". Ce vrea sa spuna cu nu este destinat a fi utilizat ca locuinţă pentru folosinţă proprie şi permanentă ? Ca iau credit pentru sediu firma ? Ca simplu cetatean, nu inteleg aceasta lege. Vreau sa-mi cumpar un apartament cu imprumut la una din banci. Intru la categoria acestei legi ? Multumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:16, 2 Noiembrie 2021
Adică dacă achiziționați apartamentul în alt scop decât acela de a locui dvs în el, se reduce punctajul cu 10 puncte.
Asadar, pentru persoanele care vor sa-si cumpere locuinta pentru "locuit" nu se aplica legea. Nu inteleg pentru cine se aplica ? Pentru cei care o folosesc drept sediu de firma ? Cine mai intra in aceasta categorie ?
pt aia care isi iau case de vacanta, de ex

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorarea avansului ptr creditul ... SoranaSerban SoranaSerban Bună ziua! În legătură cu majorarea avansului ptr creditul ipotecar în lei, de la 15 la 25%, din ianuarie 2022. Eu am semnat un contract cu un dezvoltator ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie spatiu adi_r adi_r Buna ziua! Doresc sa obtin o lamurire privind modul in care schimbarea destinatiei unui spatiu, mai precis a unui apartament, din spatiu de locuit in sediu de ... (vezi toată discuția)
Teren pe firma casa casa buna seara! Am achizitionat un teren prin credit ipotecar pe firma, unde eu si sotul meu suntem unici asociati si administratori. Vrem sa costruim o casa ... (vezi toată discuția)