avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu vecinii, autaritatile nu ajuta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu vecinii, autaritatile nu ajuta

Buna ziua,
De mai multa vreme am probleme cu vecinii de deasupra: muzica la un volum prea tare indiferent de ora, pana la chiar vibratii de pereti, inundatii in baie si bucatarie care mi-au degradat tavanul si peretii, zdruncinaturi care te sperie sa nu se rupa tavanul la un moment dat, certuri si poate chiar violenta in familie destul de zgomotoase, certuri serioase cu vecini soldate cu venirea politiei , batai intre caini etc.

Am stat perioade bune si in alte apartamente, credeti-ma ca stiu sa fac diferenta intre ceva obisnuit si ce se intampla in prezent. Am incercat sa vorbesc cu ei de atatea ori, ca sa rezolvam frumos problema si nu am fost decat luat peste picior. Am apelat la politie prin petii, doar a II-a fost luata in seama si asta pentru ca am instat in cele de urma si cu telefon . De fiecare data cand a venit politia, nu a fost decat motiv de a demonstra ca pot face ce vor.

Politia, pe langa faptul ca si-a aratat limitarea catre citez "zgomotele de dupa ora 22, ", m-a si amenintat ca daca voi continua sa apelez pentru lucrurile acestea, voi RISCA SA FIU PENALIZAT. Asadar si cu nervii distrusi, si cu daune la apartament, si cu amenintari pe cap!

In acest caz va rog sa ma sfatuiti ce solutii mai raman pentru mine macar pentru a recupera daunele create din inundarile periodice si sa se poata evita asa ceva pe viitor! Daca da, ce pasi sunt necesari. O plangere la nivel european?

Va mulutmesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: 87stefan87 , utilizator 13:08, 6 Noiembrie 2021
Nu precizati daca vecinii sunt chiriati sau proprietari.
Politia trebuie sa citeasca cu atentie legea nr. 61/ 1991 republicata. Faceti o sesizare noua, in scris, cu nr. de inregistrare/ data. Invocati art.2 pct. 25 si pct. 27 din Lege. Gasiti legea aici: [ link extern ]
Puteti deschide actiune in instanta pentru evacuare chiriasi, respectiv obligare locatari la respecare lege. Puteti cere instantei sa aprobe o expertiza tehnica judiciara pentru masurare nivel de zgomot si vibratii la diferite ore.
Ultima modificare: Duminică, 31 Octombrie 2021
POPA GHEORGHE, Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Sunt probleme distincte,scandaluri,inundatii,violenta domestica,batai intre caini care pot fi solutionate distinct d eautoritatile in domeniu
Daca politia teritoriala ignora sesizarile,aveti dreptul sa sesizati oficial esaloanele superioare ale unitatii de politiePentru Batai intre caini..se intam[la in apartament?
Sesizati oficial autoritatea de sanatate veterinara
Pentru inundatii,initial este necesar sa verificati statutul instalatiei care genereaza inundatia,poate sa fie vorba despre parte comuna responsabil asociatia de proprietari sau parte individuala raspunde proprietarul

1. privinta zgomotelor, cum am spus, am actionat pe calea politiei si doar mi s-a promis ca se va vorbi cu ei. MI-E FRICA SA MAI CONTACTEZ POLITIA PE ACELASI MOTIV, PENTRU A NU FI PENALIZAT, desi nu mai pot dormi noaptea. Sincer, daca se omoara intre ei, Doamne ajuta! scap de ei.
Esaloane superioare?

2. Pentru inundatii am apelat de luni de zile la ei, ba scot glume stupide, ba spun ca tocmai repara, ba suntem luati cu agresivitate ca sa-i lasam in pace. Am fost la primarie si am instiintat situatia, m-au intors la Asociatia de bloc, atentie , NELUCRATIVA. Tot ce primesc e vesnica promisiune ca se rezolva, in timp ce daunele apartamentului meu sunt tot mai mari.


Poltia nu se baga, primaria nu se baga, iar astia imi joaca tontoriu si dau drmu la apa in capul meu. Defapt nu stiu sigur daca e apa, ca pe langa caderile de tencuiala si mucegaiul adunat, sunt pete mari galbene
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Noiembrie 2021
87stefan87, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Greseli de construire provenite de la constructor ema_23august ema_23august Buna Ziua, In urma cu putin timp, am achizitionat un apartament intr-un ansamblu bloc nou, compus din IV etaje + etaj retras. Apartamentul fiind la etajul ... (vezi toată discuția)
Apartament vecin foarte murdar + animale DianaCM DianaCM Buna ziua. Sunt o tanara proprietara de apartament. Locuiesc sub un vecin care are aproape sigur anumite probleme de sanatate mintala. Parintii mei l-au ... (vezi toată discuția)
Galagie vecini, doresc solutii eficiente M_Stefan M_Stefan Pe scurt, vecinii de deasupra fac foarte multa galagie. Dar nu oricum. In reprize de cate 15 -40 minute, ceea ce face \\"constatarea zgomotului\\" aparent ... (vezi toată discuția)