avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: Un angajat ...

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta:

Un angajat este trimis de angajator la un curs in alt oras fata de locul de munca. Cursul dureaza 8h pe zi, 8 zile. Cum este pontat angajatul? Poate sa fie pontat in delegatie? sau daca este pontat in formare profesionala, i se acorda tichete sau diurna?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: cristina.grigore , utilizator 08:54, 3 Noiembrie 2021
Pontat in delegatie.
Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Multumesc pentru raspuns.
In cazul in care, departamentul de salarizare considera ca nu este in regula sa fie pontat in delegatie, ci in concediu de formare profesionala, i se pot acorda tichete de masa? Acelasi departament sustine ca nu i se cuvin tichete de masa, deoarce zilele de formare profesionala nu reprezinta zile lucrate (mentionez ca angajatul a fost trimis la curs din initiativa angajatorului, contractul lui de munca nefiind suspendat).

Multumesc!
Nu se consideră zile lucrate, printre altele, perioadele în care salariatii :
- potrivit dispozițiilor legale, sunt delegați sau detașați în afara localității în care își au locul permanent de muncă și primesc indemnizație de delegare sau de detașare;

-se află în concediu pentru incapacitate temporară de muncă, sunt absenți de la locul de muncă ori se află în alte situații stabilite de angajator împreună cu organizațiile sindicale ori, după caz, cu reprezentanții salariaților.

Salariaţii care au încheiat un act adiţional la contractul individual de muncă cu privire la formarea profesională pot primi în afara salariului corespunzător locului de muncă şi alte avantaje în natură pentru formarea profesională
Multumesc frumos pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tichete de masa panzarumitica panzarumitica un angajat, in cursul lunii aprilie presteaza norma de 176 ore si 83 ore suplimentare. In acceasi luna participa o zi (8 ore) la un curs la care este ... (vezi toată discuția)
Deplasari de personal si fisa de pontaj AliceS AliceS Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, cum ar trebuie intocmita corect o fisa de pontaj pentru salariatii care sunt trimisi in deplasari (in afara locului de ... (vezi toată discuția)
Salariati plecati în delegatie în turcia, acolo le-a fost asigurată ... florea.ramona florea.ramona salariati plecati în delegatie în Turcia, acolo le-a fost asigurată cazarea si masa pentru 5 zile plus 2 zile de diurna(zile de plecare și sosire ce au ... (vezi toată discuția)