avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Decontarea serviciilor turistice in 2022
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Decontarea serviciilor turistice in 2022

Se va beneficia si in anul 2022 de decontarea serviciilor turistice si/sau de tratament conform codului fiscal art. 76 alin. (4) lit. a)? Stiti cumva daca au fost anuntate modificari legislative pentru anul 2022?

Multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 00:54, 6 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deocamdata nu sunt modificari , prin urmare se aplica legea in vigoare si se beneficiaza de decontarea lor si in anul 2022.

Art 76 alin 4 :
"(4) Următoarele venituri nu sunt impozabile, în înțelesul impozitului pe venit:

a) ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru bolile grave și incurabile, ajutoarele pentru dispozitive medicale, ajutoarele pentru naștere/adopție, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităților naturale, veniturile reprezentând cadouri în bani și/sau în natură, inclusiv tichete cadou, oferite salariaților, precum și cele oferite pentru copiii minori ai acestora, contravaloarea transportului la și de la locul de muncă al salariatului, contravaloarea serviciilor turistice și/sau de tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului, pentru salariații proprii și membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariații proprii sau alte persoane, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă sau în regulamentul intern.

Contravaloarea serviciilor turistice și/sau de tratament, inclusiv transportul, pe perioada concediului, pentru angajații proprii și membrii de familie ai acestora, acordate de angajator, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă, regulamentul intern, sau primite în baza unor legi speciale și/sau finanțate din buget, este neimpozabilă, în măsura în care valoarea totală a acestora nu depășește într-un an fiscal, pentru fiecare angajat, nivelul unui câștig salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul în care au fost acordate;
"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor deces comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara, avem un coleg la servici a carui mama a decedat (mama nu are legaturi cu firma) insa seful vrea sa-i ofere o suma de bani salariatului (fiul ... (vezi toată discuția)
Tichete cadou de paste ionela11 ionela11 Buna ziua, Pot comanda tichete cadou pentru angajati si de Paste daca am comandat de 8 martie?....sunt in limita a sumei de 150 lei/persoana/eveniment? Este ... (vezi toată discuția)
Impozitare bonuri cadou Cosmin_Albu Cosmin_Albu Buna ziua! Am inteles ca odata cu noul cod fiscal, bonurile cadou de pana in 150 lei nu se impoziteaza. Problema mea este ca am primit 26 de bonuri cadou, ... (vezi toată discuția)