avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Produse ce contin metale grele - care e legislatia in ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Produse ce contin metale grele - care e legislatia in materie?

Buna ziua,

V-as ruga sa ma ajutati cu reglementarile legale in Romania in ce priveste continutul de metale grele in bunurile de larg consum. Stiu ca sunt niste limite admisibile dar nu reusesc sa gasesc legea in care se specifica.
Mai concret ma intereseaza pentru cupru care ar fi concentratia legala admisa in Romania mg/Kg.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Florin Lucian Manolescu , Consultant managementul calitatii 14:08, 12 Ianuarie 2010
Metalele grele sunt interzise în cam toate aliementele.Vă rog să faceţi precizări.
Nu e vorba de alimente, sunt niste dispozitive menite sa reduca consumul de combustibil la autoturisme si se pare ca sunt facute dintr-un aliaj care contine si cupru. Ma intrebam care ar fi limita admisa in Romania de cupru in mg/kg la produse care nu sunt alimente.

Ma gandesc ca ase aplica si la cabluri ce contin cupru sau orice alt obiect ce il contine
Foarte corect faptul că aţi precizat acest lucru.Dacă este vorba de un dispozitiv care se va vinde separat el trebuie să aibă o declaraţie de conformitate.Această declaraţie obligatorie conform legii atestă că acel produs este conform unei norme sau standard.Dacă aveţi această declaraţie de conformitate nu este o problemă.
Ultima modificare: Marți, 12 Ianuarie 2010
Florin Lucian Manolescu, Consultant managementul calitatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mercur alb lichid viperbossxxl viperbossxxl exista undeva in tara vreun loc unde as putea duce mercur pentru al valorifica? (vezi toată discuția)
Act eliberare achizitie vehicul scos din uz danavls danavls Speta: Punct de colectare deseuri reciclabile. pentru deseurile achizitionate eliberam ADEVERINŢÃ de primire şi de plată materiale reciclabile, odata cu ... (vezi toată discuția)
Eticheta traducere in limba romana produse din import florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Referitor la importul produselor alimentare vrac, în cutii, trebuie să existe și traducere în limba romană? Cine trebuie să pună această ... (vezi toată discuția)