avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, spuneti-mi va rog, conform legii ,daca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, spuneti-mi va rog, conform legii ,daca pretul stabilit ...

Buna ziua, spuneti-mi va rog, conform legii ,daca pretul stabilit intr-un precontract de vanzare-cumparare apartament, incheiat la notar, poate fi marit de dezvoltator la momentul semnarii Contractului de vanzare-cumparare, invocand scumpiri ale materialelor de constructii? Imobilul este in constructie, apartamentul urmand a fi finalizat peste aproximativ un an. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 11:46, 9 Noiembrie 2021
Bună ziua!
De principiu, ceea ce se găsește în antecontract, asta trebuie sa se regăsească în actul de vânzare în incheiat la notar!
Este f adevărat că prețul materialelor de construcții a explodat in ultima perioada de timp, dar asta nu da dreptul legal dezvoltatorului să mărească unilateral prețul din antecontract in lipsa unei clauze contractuale în acest sens sau in lipsa acordului dvs. actual, concretizat în semnarea unui act adițional la antecontract!

Daca nu respecta antecontractul, el poate cere rezoluțiunea antecontractul și ar trebui in acest caz sa vă restituie avansul platit de dvs. plus daune( in general dublul avansului platit!).

Notificati-l printr-un avocat in acest sens și vedeti daca își mai menține această pozitia actuala descrisă anterior de dvs.!? Eu cred că nu!

Av. Mădălina Moceanu
Baroul Bucuresti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta exagerata de valoare apartament andreeacristinne andreeacristinne am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare pentru un apartament intr-un complex rezidential la inceputul anului 2008. apartamentul urma sa fie gata la ... (vezi toată discuția)
Foarte urgent !!!! va rog ajutatima cu un sfat!! ginamangra ginamangra Vreau sa cumpar un apartament cu banii cash dar intreaga suma o voi avea doar peste o luna asa ca m-am inteles cu vanzatorul apartamentului sa-i dau o parte ... (vezi toată discuția)
Precontract vanzare cumparare- modificare suma convenita bogdan1709 bogdan1709 In urma cu 10 luni am semnat un precontract de vanzre cumparare cu un dezvoltator cand blocul de locuinte era la stadiul de fundatiei, convenind un pret. La ... (vezi toată discuția)