avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Trebuie sa se mearga la notar pentru autentificare ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Trebuie sa se mearga la notar pentru autentificare contracte de donatie?

O Asociatie care este inscrisa in Registrul entitatilor de cult, cand incheie contracte de donatie cu persoane fizice pentru diferite ajutoare, trebuie sa mearga la notar pentru autentificare? Sa sa intocmeasca si contract de mecenat?
Ultima modificare: Joi, 11 Noiembrie 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 19:06, 31 Ianuarie 2022
Buna ziua,

Actul de donatie se perfecteaza in forma autentica,notariala, ad validitatem.
Daca valoarea donatiei este mai mica de 25.000 lei si se preda efectiv beneficiarului suma de bani sau bunul, se poate califica drept varietatea de donatie de tip "dar manual" caz in care NU e necesara forma autentica a contractului de donatie si deci NU trebuie mers la notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O intrebare simpla despre donatie! OvidiuDanut OvidiuDanut Salutare! Desi intuiesc raspunsul totusi am nevoie de o confirmare. Este imperios necesar ca un contract de donatie sa fie incheiat doar prin intermediul ... (vezi toată discuția)
Pentru donatii e suficient procesul verbal asaveid asaveid Avem o campanie umanitara si oferim beneficiarilor pachete cu alimente si bani. Suntem o fundatie si am vrea sa stim daca un proces verbal e suficient sau ... (vezi toată discuția)
Contract donatie ContSters264603 ContSters264603 Buna ziua, In cazul in care se fac donatii in bani catre un ONG prin transfer bancar/alimentare cont, este necesara incheierea unui contract intre asociatie ... (vezi toată discuția)