avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... pt ca nu m-am legitimat la cererea agentului de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

pt ca nu m-am legitimat la cererea agentului de politie am primit amenda

ma aflam an drum spre casa cand patru agenti de politie mau oprit pe strada fiind o ora tarzie 12 noaptea acestia sau prezentat si mau obligat sa ma legitimez ce-a ce am refuzat ne facan nimic deosebit doar eram putin ametit de bautura si obosit si ma andreptam geabit spre casa sa prind autobuzul. agenti de politie vazand ca nu doresc sa ma legitim au vrut sa ma acatuseze vazand astfel leam dat ce doreau adresa si numele neavand buletinu de indentitate totusi mam legitimat dupa care maiam vazut linistit de drum
cand surpriza mare ma trezesc acasa cu amenda pt tulburarea linisti publice nu anteleg o amenda sa iei fara sa sti macar ca o sa primesti te trezesti cu 5 mil o amenda pt ca mergeai pe strada mi se pare ceva absurd ne mai avand nici o data de aface an viata mea cu asa ceva va rog datimi un raspuns si lamuritima ce trebuie sa fac an privinta acestui fapt dupa parerea mea absurd
Cel mai recent răspuns: Mysogyn , utilizator 23:37, 4 Februarie 2010
Trbuia sa vi se intocmeasca un pv contraventional semnat de un martor asistent. Daca ati semnat pv-ul nu mai era nevoie de martor Eu zic sa faceti plangere si cu aceasta ocazie ipj v-a fi obligat sa ataseze pv-ul care v-a putea fi anulat daca nu intruneste conditiile legale.
Trebuie vazut PVul, in lipsa lui, cam degeaba dam pareri...
Apropo. Actul de identitate trebuie sa fie asupra ta tot timpul. Mai mult, organele de politie au dreptul sa te legitimeze iar tu ai obligatia de a prezenta actul de identitate. Parerea mea: bine ca nu te-au ridicat( incatusat)
Refuzul de legitimare din partea dvs-astfel cum a fost facut in prima faza-a atras dupa sine amendarea dvs.conform prevederilor Legii nr.61/19992.
Contestati procesul verbal si solicitati inlocuirea masurii amenzii cu cea a avertismentului.
Trebuie sa doevditi comntestatia formulata cu acte si martori
salut,asi dori sa aflu si eu care este acea Lege,Act normativ care obliga pe cetatean sa poarte in permanenta asupra lui actul de identitate????/Cu multumiri pt un eventual raspuns,Antin

Alte discuții în legătură

Legitimarea la domiciliu de catre politie pongonel pongonel Au sunat la interfon 2 politisti pe care din prima i-am intrebat care este motivul contactului. Nu au dorit sa precizeze insistau ca sunt politisti . La usa ... (vezi toată discuția)
Cum procedez pentru a formula plangere impotriva unui proces verbal de contraventie? sallsa sallsa Am primit acasa prin posta o amenda de la politia sect.6 sect 2 o amenda fiind specificat ca: \"a refuzat sa dea relatii privind stabilirea identitatii sale, ... (vezi toată discuția)
Control ratb: refuzarea semnarii procesului verbal de contraventie yoyoyo2012 yoyoyo2012 Salutari,se da situatia: Un calator este prins fara abonament de controlori RATB care sunt insotiti de jandarmi,calatorul prezinta buletinul ... (vezi toată discuția)