avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... pt ca nu m-am legitimat la cererea agentului de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

pt ca nu m-am legitimat la cererea agentului de politie am primit amenda

ma aflam an drum spre casa cand patru agenti de politie mau oprit pe strada fiind o ora tarzie 12 noaptea acestia sau prezentat si mau obligat sa ma legitimez ce-a ce am refuzat ne facan nimic deosebit doar eram putin ametit de bautura si obosit si ma andreptam geabit spre casa sa prind autobuzul. agenti de politie vazand ca nu doresc sa ma legitim au vrut sa ma acatuseze vazand astfel leam dat ce doreau adresa si numele neavand buletinu de indentitate totusi mam legitimat dupa care maiam vazut linistit de drum
cand surpriza mare ma trezesc acasa cu amenda pt tulburarea linisti publice nu anteleg o amenda sa iei fara sa sti macar ca o sa primesti te trezesti cu 5 mil o amenda pt ca mergeai pe strada mi se pare ceva absurd ne mai avand nici o data de aface an viata mea cu asa ceva va rog datimi un raspuns si lamuritima ce trebuie sa fac an privinta acestui fapt dupa parerea mea absurd
Cel mai recent răspuns: Mysogyn , utilizator 23:37, 4 Februarie 2010
Intrebarea e pusa la modul serios?
Pai nu exista prevedere expresa, obligatia reiese din coroborarea si interpretarea textelor legale.
Daca esti obligat sa te legitimezi si daca in Romania te legitimezi cu CI, nu reiese indeajuns de clar ca trebuie sa ai la tine CI ca sa te poti legitima? =D> Altfel cum? Ii spui agentului ca esti al lui Popescu?
Reiese si din OG 2/2001 dar si din alte acte normative, prin coroborare.
Conform Legii nr. 61/1991 (pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice) la Art. 2. se prevede "Constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni:
alin. 33. refuzul unei persoane de a da relaţii pentru stabilirea identităţii sale, de a se legitima cu actul de identitate sau de a se prezenta la sediul poliţiei, la cererea ori la invitaţia justificată a organelor de urmărire penală sau de menţinere a ordinii publice, aflate în exercitarea atribuţiilor de serviciu

Totusi daca sunteti in termen puteti contesta procesul verbal.
Succes!
problema legitimari este un punct vulnerabil pentru cetatenii romani si un abuz pentru politia romana ,jandarmeria si politia comunitara deoarece pe cetatean nu-l condamna niciun act normativ pentru ca nu se legitimeaza cu Ci sau alt act prevazut cu fotografie pentru stabilirea identitatii sale.Legea 61/1991 Art 2 , PCT 33 si NU (alin33) prevede ca REFUZUL de a da detalii pentru STABILIREA IDENTITATII..........etc se sanctioneaza contraventional cu amenda de la....pina la....Deci cetateanul este obligat sa raspunda verbal cum se cheama daca nu are asupra lui actul de identitate pe care organele de ordine abuzil in gaseste printro perchezitie nelegala iar in urma celor declarate de cetatean, politistul nu are decit sa verifice in baza de date , daca are posibilitatea , ca cele declarate sint conforme sau nu.Eu fac naveta si deseori sint oprit la ora 23-24 cind ma intorc de la munca de patrule si interbarea prosteasca e ,,,ce cautati la ora asta in aceasta zona sau de unde veniti si unde mergeti.......Am vizitat Europa dar nimeni nu ma intrebat de ce sint la ora 03 AM intrun anumit loc.
Aceste este un forum de discutii juridice, nu o aula a facultatii de drept... asa incat erorile de genul pct/alin 33 sunt admise, ca nu dam exemene nici de drept si nici de gramatica, observ.
Repet: exista o serie de legi din coroborarea carora reiese ca avem obligatia sa ne legitimam.
Legea 61 prevede o serie de contraventii alternative (refuzul de a te legitima, refuzul de a da detalii, refuzul de a merge la sectie); sunt trei contraventii diferite.
Este bine ca prin Europa nu ati strabatut zone mai putin sigure in care organe de stat fac legitimari si verificari de rutina.
Pai nu exista o lege in acest sens. Dar pe de alta parte aveti OBLIGATIA de a va legitima la cererea "organelor" abilitate ca si exemplu si nu e singurul, codul rutier va sanctioneaza refuzul de a prezenta documentele agentului constatator. Prevederi similare e posibil sa mai gasiti si in OG 2/2001 republicata si in vigoare.B-)
Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2010
Mysogyn, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legitimarea la domiciliu de catre politie pongonel pongonel Au sunat la interfon 2 politisti pe care din prima i-am intrebat care este motivul contactului. Nu au dorit sa precizeze insistau ca sunt politisti . La usa ... (vezi toată discuția)
Cum procedez pentru a formula plangere impotriva unui proces verbal de contraventie? sallsa sallsa Am primit acasa prin posta o amenda de la politia sect.6 sect 2 o amenda fiind specificat ca: \"a refuzat sa dea relatii privind stabilirea identitatii sale, ... (vezi toată discuția)
Control ratb: refuzarea semnarii procesului verbal de contraventie yoyoyo2012 yoyoyo2012 Salutari,se da situatia: Un calator este prins fara abonament de controlori RATB care sunt insotiti de jandarmi,calatorul prezinta buletinul ... (vezi toată discuția)