avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Bună seara. De pe urma unei II am mai multe popriri ...
Discuție deschisă în Executare silită

Bună seara. De pe urma unei II am mai multe popriri pe salariu ...

Bună seara.
De pe urma unei II am mai multe popriri pe salariu atat către anaf cât și către diverși creditori. Din 2018 pana în prezent retinerea s-a făcut lunar de către banca a 1/2 din salariu, banca virand întreaga suma reținută către anaf , mentioanand ca datoriile fiscale către anaf au prioritate fata de celelalte creante. Acum o luna unul dintre creditori prin BEJ, a transmis din nou adresa către angajator cerand instituirea popririi. Angajatorul i-a transmis o adresa pe care eu am solicitat-o de la banca din care reiese ca deja se retine 1/2 din salariu pentru......(s-a menționat în adresa nr la fiecare titlu executoriu și suma, inclusiv cea pentru executorul respectiv) și ca nu poate dpdv legal sa facă și el retinerea depășind astfel 1/2. Bej a respins adresa de la banca și răspunsul dat de angajator și a spus ca dacă nu se sa curs popririi va solicita blocarea conturilor angajatorului. Angajatorul m-a informat ca începând cu luna respectiva va retine o 1/3 din salariu pt executorul respectiv cu toate ca are dovada ca deja exista o reținere de 1/2 din salariu de către banca. Executorul susține ca el avan suma cea mai mare trebuia ca banca sa ii vireze bani lui cu prioritate, banca susține ca au prioritate titlurile executorii trimise de către anaf și ma aflu în situația de a se retine 1/3 de către angajator și încă 1/2 de către banca la care primesc salariu. Nu pot solicita sa mi se facă retinerea doar de angajator pentru toate titlurile executorii pentru ca este vorba despre anaf și mai mulți BEJ și nu am putut lua legătura cu toți aceștia. Banca ca să nu mai facă retinerea a 1/2 îmi solicita dovada ca la toți executorii sunt inregistrata cu faptul ca retinerea se face de angajator, cere notificare trimisa către banca în acest sens de fiecare executor în parte și îmi spune de asemenea ca nu poate opri doar 1/3 chiar dacă ii fac dovada ca alti 1/3 sunt opriti de angajator. Cum pot proceda in acest sen
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 20:17, 16 Noiembrie 2021
Contestatie la executare si plangere penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se face distribuirea sumelor în cazul mai multor popriri ... karlasofia karlasofia Cum se face distribuirea sumelor în cazul mai multor popriri existente? Banca retine din salariu 50% și virează suma integral către Anaf. Pe contul de ... (vezi toată discuția)
Mod distribuire sume de catre banca 5 creditori cu dosare inregistrate la 5 executori diferiti karlasofia karlasofia Speta este urmatoarea: pe salariu exista 5 popriri (5 creditori la 5 executori diferiti). Pentru dosarul de executare cel mai vechi se retine 1/3 din salariu ... (vezi toată discuția)
Popriri pe salariu monicagheorghe monicagheorghe Buna ziua, Va rog, frumos, sa ma ajutati cu urmatoarea speta: un salariat are x popriri in valoare de y lei. Are un salariu de baza lunar brut de ... (vezi toată discuția)