avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire Salariu - Buna seara, As aprecia sfatul Dvs. ...
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire Salariu - Buna seara, As aprecia sfatul Dvs. pentru situatia de mai jos. ...

Buna seara,

As aprecia sfatul Dvs. pentru situatia de mai jos.
La 2 luni de la angajare, am primit doua notificari de poprire salariala pe adresa angajatorului si / adresa domiciliului personal (luna noiembrie 2021).
De mentionat ca dosarele de executare sunt mai vechi / din anul 2018.
As dori sa mentionez ca din anul 2018 nu s-a efectuat nicio plata intrucat nu am fost angajata (am fost implicata intr-un proiect personal fara contract de angajare).
Creditele sunt mai vechi, ultima plata efectuata in 2017, drept urmare prescrise in anul 2021.
As dori sa initiez contestatie in instanta pe baza prescrierii. Ma incadrez in cele 15 zile, termen in care pot depune contestatie in instanta de la data primirii notificarii (pe adresa angajatorului cat si pe adresa domiciliului personal).
Am fost insa sfatuita ca dosarul fiind mai vechi, e posibil ca executorul sa invoce in instanta invaliditatea termenului de depunere a contestatiei, intrucat au mai fost trimise notificari pe adresa de domiciliu din 2018 pana in 2021.
As dori sa stiu ce sorti de izbanda exista in instanta, dat fiind faptul ca din 2018 nu am mai locuit la aceeasi adresa si platile au fost sistate inca din anul 2017.

O alta intrebare ar fi: daca renunt la contestatie si imi asum poprirea, cata vreme poprirea figureaza pe contul bancar, acest fapt nu deroga cumva angajatorul de sarcina, in scopul evitarii dublei popriri? (mi-as dori sa nu implic compania in acest proces) si cred ca prin acord cu banca si executorul pot vira sumele poprite in contul executorului prin angajament personal.

Va multumesc pentru atentie si consiliere.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Noiembrie 2021
Dyana75, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 16:15, 18 Noiembrie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Termenul de depunere a contestatiei este de 15 zile de la data la care debitorul ia la cunostinta de infiintarea popririi sau de la primirea somatiei de plata/instiintare cu privire la inceperea executarii silite. Nu are cum sa invoce executorul invaliditatea termenului de depunere al contestatie pe baza vechimii dosarului.
Prescrierea dreptului de a executa silit creanta poate fi intrerupt de acte de executare (nu notificari, ci acte, actiuni), aflati de existenta lor dupa ce depuneti contestatie la executare, sau daca preferati varianta platilor voluntare, puteti cere o copie a dosarului la bej-ul respectiv (si prin asta spuneti adio oricarei incercari de contestatie la executare, deoarece pierdeti dreptul asta prin efectuarea platilor voluntare).
Va multumesc foarte mult pentru timpul dedicat acestui raspuns si pentru atentie. Deci inteleg ca daca au fost trimise notificari pe adresa domiciliului, anterior celei primite recent, atata timp cat nu am luat la cunostinta, respectiv nu s-a intreprins nicio actiune de recunoastere a debitului (prin plati voluntare), prescriptia ramane activa si implicit dreptul meu de a depune cotestatie in termen de 15 zile de la primirea instiintarii recente de poprire. Voi retine raspunsul Dvs. Inca o data, multumiri pentru consiliere.
Ultima modificare: Joi, 18 Noiembrie 2021
Dyana75, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cu executorul vă judecați în cadrul procesului de contestație la executare, ci cu creditorul. Executorul nu are calitate procesuală în această speță. Dacă creditorul prin intermediul executorului a stăruit în executare, și a întrerupt prescripția, se poate vedea la dosarul execuțional care se află la executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termene contestatie executare silita 1234ana 1234ana Buna ziua! Daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns, va rog! Fiind vorba de un dosar de executare silita inceput in 2018, cu popriri pe conturi dar fara ... (vezi toată discuția)
Contestatie instiintare poprire alexioana20 alexioana20 Buna ziua, As dori sa aflu daca pot face contestatie la executare pentru urmatorul caz: astazi a sosit o instiintare de poprire la angajatorul meu pentru un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in calitate de tert poprit, am primit in luna mai ... Maria Melania Maria Melania Buna ziua, in calitate de tert poprit, am primit in luna mai 2018 adresa de infiintare poprire pentru un salariat. Am infiintat poprirea pe salariul ... (vezi toată discuția)