Schimbare domiciliu minor de la mama la tata
Nu înțeleg logica gândirii unui judecător care stabilește domiciliul minorului în continuare la mama ,după 2 ani de proces ( în acești 2 ani minorul a locuit la tata ) și 2 audieri ale monirului de 12 ani în care acesta își exprima clar dorința "" vreau sa locuiesc la tata și sa merg în vizita la mama "" Poate mă ajuta cineva sa înțeleg motivele pentru care vointa minorul NU se ia în calcul . Mulțumesc
Pentru a se evita discriminarea este foarte mult de lucru.
Trebuie ca instanta sa înțeleagă tot si acest lucru nu se poate face printr-o judecata scurta și formala.
Este obligatoriu ca avocatul sa facă în asa fel incat sa facă instanta sa fie atenta și sa nu judece formal ceea ce presupune sa ridice foarte multe probleme.
O mare problemă este și aceea ca instantele nu au chef de complicații dar acestea sunt necesare pentru o justa judecata.
Este foarte mult de discutat pe aceasta tema ca sa intelegeti.
Eu nu accept astfel de soluții asa aiurea dar sa știți ca sunt atât de rare aceste cazuri încât este foarte greu.
Tatii nu prea se judeca si instantele nu sunt pregătite psihologic ca sa fie imparțiale cu adevărat.
Eu mereu am.considerat ca ceea ce își dorește copilul este foarte important indiferent la care părinte vrea sa locuiască.
Insa, instantele nu țin balanta justitiei în perfect echilibru.
Mai exista și problema ca majoritatea judecătorilor pe familie sunt de sex feminin...
Si femeile sunt mult mai unite decât bărbații...
Sunt multe aspecte de ordin psihologic și este foarte greu pentru avocati sa schimbe un concept profund înrădăcinat.
Daca se mai întâmplă ca judecătoarea sa fie și divorțată...
În fine...cam intelegeti...
In opinia mea, cea mai mare problemă este ca se cam ignora probele și procesele trebuie sa se bazeze pe probe și nu pe conceptii...
Ca sa ai sansa sa câștigi procesul ca tata trebuie ca avocatul sa creeze echilibru ceea ce este cu mult mai complicat decât pare...
Vizitarea minorului
mary1970
In urma divortului, mamei ii este incredintat copilul minor, iar tatal are drept de vizita in week-end. Dupa diverse sicane pe care le face tatal cand afla ca ... (vezi toată discuția)