avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ma poate angajatorul sa imi consum zile de concediu de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ma poate angajatorul sa imi consum zile de concediu de Craciun?

Ma poate angajatorul sa imi consum zile de concediu de odihna intre Craciun si Revelion?

Ma confrunt cu situatia in care angajatorul ma obliga sa imi introduc o cerere de concediu pentru zilele lucratoare dintre Craciun si Revelion (5 zile lucratoare!), motivand ca activitatea in anumite departamente este si asa scazuta. Nu contest acest fapt, insa as avea suficiente activitati de facut in acele zile, plus ca alegerea zilelor mele de concediu prefer sa o fac in perioada calda a anului.

Cu alte cuvinte, desi munca mea este de birou (poate fi efectuata atat de la sediu, cat si de acasa), angajatorul insista sa imi irosesc acele zile de concediu desi nu doresc acest lucru, desi as avea activitate la munca. Iar acasa in concediu as pierde timpul sau as fi nevoit sa imi gasesc activitate desi nu doresc acest lucru.

Cum ma sfatuiti sa abordez problema, pur si simplu nu doresc sa consum acele zile de concediu (aproape un sfert din totalul disponibil!) intre Craciun si Revelion!

Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2021
mihneaandrei, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:32, 10 Decembrie 2021
Nu prevede excepțiile ci menționează doar ca "In cazul in care salariatul, din motive justificate..."... iar ce susțineți nu se refera la angajator.
Ultima modificare: Vineri, 10 Decembrie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Planificare concediu de odihna lorefaur lorefaur Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: O societate stabileste impreuna cu angajatii sai, in luna februarie a.c., concediul de ... (vezi toată discuția)
Inchidere firma pe perioada vacantei Patience Patience Buna ziua, Cum se procedeaza corect daca societatea doreste ca activitatea sa fie suspendata pe o perioada data, de exemplu pentru vacanta de ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna adidor adidor Un angajator poate conditiona sa imi iau concediul de odihna intr-o anumita perioada ? (vezi toată discuția)