avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Evacuarea apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Evacuarea apartament

Buna ziua!
Am o problema ce tine de chiria unui apartament.
Parintii mei au inchiriat un apartament de 19 ani si am continuat sa stam in el pana in prezent.
La inceput au fost facute contracte, la unele proprietara apartamentului a trecut chiria de 15 lei, si ca inchiriem doar 17 mp din acel apartament.
Dupa acea perioada, nu au mai fost facute contracte de inchiriere, parintii mei i-au propus acest lucru, dar doamna a refuzat pe motiv ca mostenirea nu a fost dezbatuta si
nu poate face contract. Si de atunci a ramas asa. Am stat in chirie fara contract platind o suma de bani care s-a stabilit verbal.
In luna aprilie a acestui an, proprietara ne-a anuntat ca exista posibilitatea sa ne mutam, si noi am asteptat un raspuns sigur.
Pana in ziua de astazi, nu am primit un raspuns sigur ca trebuie sa ne mutam, era indecisa si s-a ajuns in luna noiembrie, iar parintii mei nu vor sa se mai mute acum iarna cand vin
sarbatorile. Tatal meu a crescut chiria doar ca sa ne lase sa ne mutam in primavara.
Recent, s-a iscat un conflict intre ea si parintii mei, deoarece dumneaei a venit neanuntata cu mai multi instalatori, saci cu tevi pentru a repara ceva ce tine de instalatia sanitara.
Pentru aceasta lucrare trebuie sa fie sparta toata masca din baie, iar tatal meu nu a fost de acord cu aceste reparatii, deoarece necesitau spargeri de pereti, extrem de multa mizerie si in special, pentru ca
au venit neanuntati, nu au spus niciun cuvant despre lucrarea asta, pur si simplu, ne-am trezit cu ei in fata usii. Specific, ca totul este functional chiar daca nu s-ar face aceste reparatii, adica nu este ceva
necesar, mai ales ca nu a fost solicitat din partea noastra sa se produca astfel de lucrari.
Dupa acest conflict, dumneaei ne-a anuntat ca vrea sa plecam acum sa nu mai stam nici o zi, dar ai mei nu sunt de acord, mai ales ca puteam face asta din aprilie, dar ea nu ne-a anuntat sigur ca trebuie sa ne mutam si s-a hotarat tocmai acum
in luna noiembrie.
Intrebarea mea este daca poate sa ne faca ceva legal pentru a pleca din apartament. Dumneaei nu are niciun contract, ea refuzand acest lucru. Noi vrem sa ne intelegem amiabil sa putem pleca din primavara, chiria urmand sa fie platita ca pana acum.

Va multumesc mult pentru atentie si pentru eventualele raspunsuri.
Imi prezint scuzele in cazul in care am uitat sa precizez unele aspecte din aceasta situatia. Va rog sa semnalati ce informatii sunt folositoare in acest caz pentru a le adauga.
Cel mai recent răspuns: Florin Cornea , Consilier juridic 02:01, 2 Decembrie 2021
Buna seara! Multumesc pentru raspuns!
Nu exista niciun preaviz de evacuare? Citisem ca este un preaviz de 60 de zile pentru evacuarea locuintei,
O alta intrebare este despre refuzul proprietarei de a face un contract de inchiriere. Din punct de vedere legal, dumneai nu poate fi pusa sub nicio acuzatie?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce ati acceptat sa stati 15 ani fără contract si nu ati plecat a doua zi cand ati realizați ca nu va face contract.Probabil din comoditate sau pt faptul că va facea o reducere i plăteati mai puțin decât pretul pietii etc.Nimeni nu este obligat să vă tina la nesfârșit,nu beneficiați de preaviz pt ca nu aveti contract.Lasati plângerile pt ca moral sunteti la fel de vinovati,dacă striga civismul în dvs trebuia să sesizati ANAF ca e evaziune cand locuiati acolo nu cand s a terminat înțelegerea..
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2021
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Bună ziua! Mulțumesc de răspuns!
O greșeală pe care am făcut-o în formularea problemei este ca am specificat ca s-a stat fără contract timp de 19 ani. De fapt 19 ani s-au stat cu totul pana azi, fără contract s-a stat din anul 2016. Atunci s-a solicitat realizarea altui contract după cum am menționat și mai sus, dar s-a spus ca nu a fost dezbătută moștenirea pentru acest apartament și nu se poate face.



[ interventie moderator - va rugam sa nu mai citati mesajele imediat anterioare - se ingreuneaza cititul acestora inutil ]
Ultima modificare: Luni, 29 Noiembrie 2021
trandafir2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna dimineata
Cu sau fara contract, e o discutie. Insa intrebarea dumneavoastra e alta...
Vi s-a raspuns, legal, o evacuare in perioada 1 decembrie-1 martie poate fi facuta doar in anumite cazuri speciale. Asta e aspectul legal.
De aici mai departe intram in zona moralului si a eventualelor sicanari:
- dumneavoastra o reclamati pe proprietareasa la fisc pentru venituri nedeclarate
- proprietareasa va sicaneaza cu diverse chestii, incercad sa va forteze sa va mutati
Situatia poate sa escaladeze destul de repejor, daca nu gestionati tensiunile.
E greu sa va scoata din casa pana la 1 martie anul urmator.Ideea este ca daca are dreptate o sa ceara si sa platiti si cheltuielie de executare care nu or sa fie mici.Ma intreb daca dvs ati fi proprietar si ati avea un chirias fara forme legale ce ati face??

Alte discuții în legătură

Evacuare fortata a unor chiriasi, dupa expirarea contractului de inchiriere allyjana allyjana Bună ziua. Am nevoie urgenta de consiliere. Persoană în varstă, proprietar al unui apartament în alt oraş decat cel de domiciliu. Vă rog mult , care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. am un imobil( o casa) data în chirie. contractul ... gabrielagaburici gabrielagaburici Buna ziua. Am un imobil( o casa) data în chirie. Contractul este făcut cu o persoana juridică ( o firma) pe o perioadă de 1 an, cu posibilitatea de ... (vezi toată discuția)
Imi spune sa plec din chirie dvmischiu dvmischiu Buna ziua. Am decis sa ma adresez pe acest forum in sperata gasiri unui raspuns la o problema ce mi s-a ivit pe neasteptate. In urma cu 2 luni de zile imi ... (vezi toată discuția)