Eu si mama mea am fost prostite de catre o agentie de publicitate web sa platim o suma de bani in schimbul a unei ședințe foto și „oportunitatea” de a apărea în reclame pentru diferite mărci de haine sau produse cosmetice.
Am achitat amandoua cate o prima taxa de inscriere de 100 de lei, plus 150 de EURO taxa pentru fi propulsate pe scena marilor prezentări de modă. Ni s-a intocmit un contract pe care l-am semnat desigur plus un bon fiscal pentru suma platita.
La prima instanta nu ne-am dat seama ca poate fi vorba despre o inselaciune, am cautat firma respectiva si am gasit-o fiind inregistrata ca la carte.
Din pacate, acum nu ne mai raspund la telefon iar unul din sediile lor de la Piatra Neamt unde am si fost abordate pe strada, nu mai exista.
La niste cautari mai profunde azi, am descoperit ca este vorba despre o inselaciune, ca ei fac asta deja din 2018 cel putin, isi schimba numele firmei de fiecare data.
In articolul pe care l-am gasit din 2018 unde au facut la fel sub o alta denumire in Iasi si multe persoane au fost amagite ca si noi, se mentioneaza de asemenea faptul ca:
"Problema a fost semnalată de mai mulți ieșeni, s-a luat legătura și cu oficialii IPJ Iași. Purtătorul de cuvânt al instituției, Alexandra Anca Vijiac, a spus că, în momentul de față, au loc mai multe cercetări cu privire la faptele semnalate, astfel că nu poate da detalii decât la finalul anchetelor"
Ma puteti sfatui va rog ce putem face in privinta aceasta, le putem face o reclamatie sau cu cine putem discuta? Cu siguranta sunt atatea alte persoane in situatia noastra insa nu am gasit nici un forum in care cineva sa se planga despre asta sau sa incerce sa ia niste masuri
Stiu ca suma de bani probabil nu o mai putem recupera, insa imi doresc ca acesti oameni sa plateasca pentru faptele lor si sa nu mai amageasca si alte persoane.
Va multumesc din suflet pt eventualele sfaturi/raspunsuri.
Am obosit de cate ori am raspuns la acest gen de intrebari pe forum cu tepe trase de astfel de firme prin toata tara.S a scris mult pe net,au fost articole in presa online,tv si in continuare se gasesc victime.Singura. varianta este plangerea penală la politie pt ineelaciune macar pt anpumenputina presiune pe reprezentanții societății.Desprerecuperarea banilor slabe sanse..