avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua. Daca un angajat este apt conditionat pentru ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua. Daca un angajat este apt conditionat pentru zgomot ...

Buna ziua.
Daca un angajat este apt conditionat pentru zgomot dar el vrea sa lucreze, exista vreo declaratie prin care el sa isi exprime acordul ca nu se va intoarece impotriva noastra ca si boala profesionala?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:37, 2 Decembrie 2021
Nu se poate utiliza casca de protectie/doape de urechi pentru a reduce din zgomot?
Din cate stiu... nu se poate incheia o asemenea conventie, dar se poate modifica locul de munca/ utileza EIP ( casca/doape de urechi pentru a reduce/indeparta factorul de risc ( zgomotul).
Discutati cu medicul de medicina muncii si vedeti ce va spune.
Ultima modificare: Joi, 2 Decembrie 2021
Ionut.ion, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns!
In fisa de aptitudine, medicul specialist de medicina muncii a nominalizat conditionarile. Angajatorul nu are dreptul legal sa accepte ca lucratorul sa declare, chiar in scris, ca isi asuma riscurile. Recomandarile medicale sunt obligatorii pentru angajator. Daca angajatorul nu poate sa le respecte, poate oferi lucratorului un alt loc de munca (daca are asa ceva disponibil). Pentru noul loc de munca oferit, lucratorul trebuie sa detina "apt" in noua fisa de aptitudine.
Daca angajatorul nu poate respecta conditionarile, nu are alt loc de munca disponibil, va pune lucratorul la dispozitia fortelor de munca din judet.
In cazul producerii unui eveniment nedorit (cu una din cauze - deficienta de auz din partea lucratorul apt conditionat), a carui victima este lucratorul in cauza si/ sau alti lucratori - AM sau BP, iar in urma cercetarii evenimentului se constata ca angajatorul a acceptat o declaratie pe propria raspundere a lucratorului, se poate ajunge in instanta si angajatorul risca dpvd penal, civil si material.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aviz medicina muncii:apt conditionat tonica tonica Am primit ca atributie de serviciu sa aranjez arhiva unitatii (inventariere, legare si scoatere din arhiva documente care au termen de pastrare expirat) in ... (vezi toată discuția)
Am mintit la medicina muncii... ContSters411857 ContSters411857 Buna ziua. Asa cum am scris si in titlu, am mintit la medicina muncii. Nu ma astept sa intelegeti de ce, dar macar cititi ce am de spus. Am epilepsie, dar nu e ... (vezi toată discuția)
O persoana a avut un avc minor. medicul specialist a dat aviz ... DimitriP DimitriP o persoana a avut un avc minor. Medicul specialist a dat aviz de apt medical,in schimb medicul de medicina muncii a propus schimbarea locului de muncă (fară ... (vezi toată discuția)