avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, am și eu o întrebare . Am cunoscut pe ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, am și eu o întrebare . Am cunoscut pe cineva , știam ...

Buna ziua, am și eu o întrebare . Am cunoscut pe cineva , știam ca este divorțat și are un copil din aceea căsnicie. După un timp m a cerut in căsătorie, ne am logodit. Am rămas insarcinata , urmând ca in toamna sa ne căsătorim.Am făcut vacante împreuna cu prietenii și familia. In luna când trebuia sa mergem la starea civilă , am aflat ca rl in tot acest timp a fost însurat , cu toate ca mie mi a spus altceva. Doresc sa deschid proces pentru pensie dr întreținere, numele copilului care se va naște in Decembrie sa poarte doar numele meu și el sa fie pedepsit. Cum trebuie sa procedez și dacă se poate face ceva. Multumesc
Cel mai recent răspuns: POMPILLIA , utilizator 03:40, 7 Decembrie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Copilul poate fi recunoscut de catre partenerul dvs.

Recunoasterea poate fi perfectata prin declaratie notariala, ori prin declaratie data in fata ofiterului de la Oficiul Starii civile.

Daca opereaza recunoasterea, va puteti adresa instantei de judecata.

Veti putea solicita exercitarea autoritatii parintesti, in mod exclusiv, de catre dumneavoastra, ori in comun , stabilirea locuintei minorului la dvs, precum si obligarea paratului la plata unei pensii de intretinere.

Forma de autoritate parinteasca o veti alege in functie de implicarea fostului concubin, in procesul de crestere si de educare a minorului.

Daca nu opereaza recunoasterea voluntara, va veti putea adresa instantei de judecata, in vederea determinarii filiatiei fata de tata, si, in baza acesteia, urmand a fi determinate drepturile si obligatiile parentale.

Orice masura referitoare la minori este luata in acord cu principiul preeminentei interesului superior al acestora.


Succes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai întâi clarifică problemele cu el, de ce nu divorțează, de ce și-a înșelat soția și ce planuri de viitor are cu tine. Cu siguranță sunt probleme serioase în căsnicia lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am copil si nu ma pot bucura de el si nici el de mine... AAlex AAlex Buna ziua , Ma numesc Alex , am un copil de 2 ani si 2 luni si nu ma pot bucura de el. Am trait in concubinaj cu o fata care s-a dat a fi o mata blanda , ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa depind de tatal copilului analisa18 analisa18 Buna ziua,nu sunt casatorita si in curand voi naste si doresc sa nu depind de tatal copilului care cu siguranta isi doreste sa il recunoasca numai din ... (vezi toată discuția)
Nu vreau sa depind de tatal copilului Ramona321 Ramona321 Buna ziua, voi naste in curand si nu sunt casatorita, as vrea sa aiba numele meu de familie copilul, dar sa apara in certificatul de nastere numele tatalui. ... (vezi toată discuția)