avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Modificare traseu teava gaz pentru acces
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Modificare traseu teava gaz pentru acces

Buna ziua,
Am un teren pe care am construit si pe care pot sa ajung doar pe un drum de servitute. In fata acestui drum de servitute trece teava de gaz, motiv pentru care nu am acces la teren si cladire. Am construit cu autorizatie, aviz de la gaz etc. Cum pot sa ii determin pe cei de la gaz sa isi bage teava in pamant?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 17:34, 4 Decembrie 2021
Buna ziua,
Cum ati construit daca nu aveti acces la teren si la cladire?
Unu. Daca ati gasit teava acolo, inseamna ca acolo era.
Si doi. Cum sa ii determinati sa bage teava in pamant? In instanta.
Am construit cu acces prin curtea vecinilor. Acolo am gasit si teava si drumul. Stiti cumva si care este legea care m-ar ajuta in instanta? Ca am tot cautat pe net dar nu am gasit reglementarea legata de acces si teava.. Multumesc!
Da, stiu, codul civil in principal, dreptul de trecere pentru utilitati art 621 si urm. cod civil si servitutile de la art 755 si urm cod civil si disp din legile speciale incidente (sunt mai multe). Ce sa va spun, pare simplu dar nu este foarte simplu, trebuie analizata in concret situatia, si apoi demarata actiunea. Se gasesc destule pe net, dar nu toate se pot aplica mot a mot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod civil 2014 - drum servitute - acces extindere retea gaz luk2011 luk2011 Pentru a ma putea racorda la reteaua de gaze , am nevoie de acceptul vecinilor proprietarii unui drum privat , drum de pe care s-ar face extinderea de retea ... (vezi toată discuția)
Acord proprietari drum de utilitate privata LastKiss LastKiss Buna seara, am si eu o problema. Dosarul meu de autorizare pt executie extindere retea gaz, zace de 2 luni la primarie...deoarece dep de urbanism considera ... (vezi toată discuția)
Vecinul mi-a taiat gazul si imi incarca dreptul de servitute stipulat in acte;help!! vlahop0l vlahop0l am cumparat acum doi ani o propietate.Ca sa am acces la ea mi s-a dat un drept de servitute pietonala si auto(asa scrie in contract vanzare) de acelasi ... (vezi toată discuția)